2024-04-23 12:33

Sunt premise băuturile carbogazoase cu zero calorii în DIETĂ?

 |  00:00
Sunt premise băuturile carbogazoase cu zero calorii în DIETĂ?

Băuturile carbogazoase reprezintă o tentație extrem de mare pentru mulți dintre noi. De multe ori, din dorința de a ne satisface pofta fără să ne îngrășăm, le alegem pe cele cu zero calorii. Sunt însă ele benefice pentru organism și premise atunci când ții dietă? Aflăm răspunsul de la nutriționist!

„Băuturile carbogazoase cu îndulcitori sunt permise atunci când ții dietă, dar doar ocazional, dacă nu poți rezista tentației și te poți opri doar la un pahar mic. S-a dovedit că până și aceste sucuri cu îndulcitori pot duce la rezistență la insulină și la alte efecte secundare nedorite. Nu depinde de sucul propriu-zis, ci de cum e construit organismul tău. Pentru 50% dintre oameni, aspartamul nu are niciun efect. Pentru restul de 50%, are fix același efect precum zahărul. Doar că noi nu știm din care 50% facem parte. Așadar, puteți bea, dar câte puțin și din când în când. Însă, în general reține că, dacă ți-e sete, să bei apă! Nu bei suc pentru că ți-e sete, ci pentru că ți-e poftă. La fel și cu vinul. Nu bei 3 litri de vin, bei un pahar. Ca o concluzie, în timp ce urmezi dieta mea, poți să consumi băuturi carbogazoase cu zero calorii. Bineînțeles, așa cum am zis, nu poți bea cantități mari”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Trebuie să învățăm să facem diferența între nevoie și plăcere!

„Trebuie să înveți să faci diferența între lucrurile de care corpul tău are nevoie pentru a funcționa la parametri normali și lucrurile pe care le consumi ocazional, în cantități mici, pentru a-ți face o plăcere. Trebuie să mâncăm mâncare adevărată și să bem apă! De asta are nevoie corpul! Oamenii însă nu înțeleg acest lucru. Le e foame și au senzația că pot mânca bomboane sau prăjituri în loc de pește, legume, carne. Sau le e sete și cred că pot bea tot felul de sucuri în loc de apă pentru a-și potoli setea. Cred că școala ar putea lucra la aceste mentalități, încă din primii ani de viață ai copiilor. Să învățăm încă de pe băncile școlii să facem diferența între mâncarea adevărată și produsele pe care le consumăm strict de plăcere”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Aspartamul se poate găsi și în alte alimente precum guma de mestecat, budinca praf la plic, băuturi sub formă de praf la plic, anumite cereale pentru micul dejun sau lactate, deserturi congelate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE