2022-07-03 14:04

Studiu: Simplul gest care îți arată cât de mult vei TRĂI

 |  23:16
Studiu: Simplul gest care îți arată cât de mult vei TRĂI

Poate părea o glumă sau ceva foarte ușor de făcut, dar statul într-un picior timp de 10 secunde poate fi mai greu decât crezi. Mai mult, conform unui studiu, această abilitate îți poate arăta dacă vei trăi mai mult sau mai puțin.

Tocmai de aceea, o echipă internațională de cercetători spune că testul celor 10 secunde de stat într-un picior ar trebui să facă parte din rutina sănătoasă a celor de vârsta a doua și a treia.

Dr. Claudio Araujo de la clinica de Exerciții Medicale din Rio de Janeiro, cel care a condus studiul, notează că echilibrul, față de fitness, exerciții de întindere și flexibilitate, tinde să se mențină până la cea de-a șasea decadă din viață. Apoi se pierde rapid.

În cadrul studiului publicat în British Journal of Sports Medicine, nu au existat diferențe clare ca și cauze ale morții ale celor care puteau sta într-un picior față de cei care nu puteau. Dar rata de deces a celor care nu au reușit a fost cu 13% mai mare.

Cei care au picat testul celor 10 secunde de stat într-un picior au fost mai predispuși la o stare de sănătate mai proastă, incluzând obezitatea, bolile de inimă, tensiunea mărită, colesterol mare și diabet.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE