2020-11-30 07:07

Stai în casă? Nu te urca PE PEREȚI!

 |  11:15
Stai în casă? Nu te urca PE PEREȚI!

Dacă stai în casă zilele acestea și cele ce vor urma, nu te urca pe pereți de nervi, plictiseală, anxietate ori stres. În afara faptului că poți citi sau te poți perfecționa într-un nou domeniu lucrând de acasă, iată ce poți face cu acei pereți pe care te-ai urca!

Există „leacuri” simple împotriva petelor de mucegai, spre exemplu. Și nu numai, deoarece astfel poți realiza și o dezinfectare a casei. Oţetul alb şi uleiul esenţial din arbore de ceai, acestea sunt antifungice ce vor distruge mucegaiul de pe pereţi, dacă ai demult aşa ceva şi doreai să cureți. Oricum e perioada în care at trebui să cureți casa din centimetru în centimetru cu produse de curățare. Munca este grea, de durată – dar poate e exact ce îți trebui ca să acționezi în propriul tău folos!

Trucurile bunicii

Iată „trucurile bunicii”, potrivit Grands-Meres: Scoate maximul de mucegai cu ajutorul unui burete sau periuţe îmbibate în oţet alb; Curăţă uşor peretele de sus în jos; Diluează într-un vaporizator oţet alb cu apă; Adăugă uleiul esenţial; Vaporizează acest produs direct pe suprafaţa mucegaită, ori pe care te-ai hotărât să o dezinfectezi; Lasă să acţioneze mai multe ore şi usucă - cu o bucată de cârpa moale; Repetă operaţia şi lasă să se usuce. Nu clăti.

Pentru a efectua toate aceste operaţiuni ai nevoie de 300 ml de oţet alb, 200 ml de apă, 5 picături de ulei esenţial de arbore de ceai (facultativ). Apoi, de un burete sau o periuţă, o bucată de cârpă moale, o pereche de mănuşi şi o mască de protecţie. Nu uita că, pentru a evita asemenea probleme, trebuie să aerisiţi zilnic camerele ca să eviți apariţia mucegaiului.

Și cu mobila ai putea să o rezolvi  

În plus, dacă vrei doar pereți curați și nu ai probleme cu mucegaiul, ai variante. Pereții pot deveni din nou curați, de un alb imaculat, fără să-i revopsești. Ai nevoie doar de cremă cu microcristale, de tip Cif, și de un burete de vase cu două fețe. Înmoi în apă buretele, aplici câteva picături de cremă și freci peretele murdar. Dacă murdăria persistă, folosește partea abrazivă a buretelui. Șterge detergentul de pe perete doar cu o lavetă umedă, moale - nu e nevoie să clătești.

Iar dacă pe lângă pereți te-ai hotărât că și cu mobila trebuie să faci ceva – nu să o schimbi – există și aici soluții. Spray-urile pentru mobilierul din lemn sau laminat se pot înlocui cu clasicele șervețele umede pentru bebeluși. Acestea sunt îmbibate cu o soluție alcătuită predominant din apă și uleiuri hidratante, deci nu se mai pune problema substanțelor toxice, iar luciul este sesizabil.

Cu alte cuvinte, dacă stai în casă e posibil să redescoperi acel vechi dicton potrivit căruia „Curățenia este mama sănătății”!


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE