2021-06-23 02:29

RITUALUL magic în Ajun de Dragobete. Ce trebuie să faci ca să-ți afli URSITUL

 |  17:57
RITUALUL magic în Ajun de Dragobete. Ce trebuie să faci ca să-ți afli URSITUL

Sfantul Valentin al romanilor este, asa cum stim, Dragobetele, zeul tinereții, al veseliei, dar și al iubirii. Iata ce trebuie sa faceti daca vreti sa va aflati ursitul in ajun de Dragobete!

Ziua în care este sărbătorit Dragobetele coincide cu sărbătoarea religioasă a Aflării Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Dincolo de semnificația biblică a zilei, tradiția Dragobetelui este puternic înrădăcinată la români.

Personajul este transmis din generație în generație de la vechii daci și transformat, cu timpul, într-un protector al tinerilor și patron al iubirii.

Conform legendelor populare, Dragobetele este chiar fiul babei Dochia: un tânăr chipeș și iubăreț, care obișnuia să seducă femeile care îi ieșeau în cale.

Zeul Dragobete s-a emancipat odată cu veacurile și a ajuns să reprezinte simbolul suprem al dragostei la români.

În unele regiuni, ajunul de Dragobete este tratat la fel ca și noaptea de Bobotează.

Tinerele care doresc sa își afle ursitul își pun sub pernă busuioc sfințit, sperând că Dragobetele le va ajuta sa-și împlinească această curiozitate, citează Antena 3.

Ce presupune vechiu ritual de Aducere a Ursitei

Un vechi ritual de Aducere a Ursitei poate fi pus în practică în noaptea de 23 februarie.

Ritualul este menit celor care se află în căutarea persoanei sortite de divinități dar și celor care au găsit perechea potrivită, însă vor o revitalizare a sentimentelor, a legaturii sufletești în cuplu.

Ritualul ia în calcul că ați ținut post simplu pe 23 februarie. Dacă ați făcut asta, trebuie să aprindeti o lumânare la ora 23:23 și să aveți un snur roșu la îndemână, pe care sa îl treceți prin focul lumânării.

Daca se arde complet, nu este nicio problemă. Dacă însă rămâne parțial sau total întreg, îl puteți pune sub perna sau sub patul dumneavoastră.

Lasați-l acolo cel puțin 21 de zile, pentru ca ritualul să aibă efect!


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE