2022-01-17 00:42

REMEDII naturale pentru problemele respiratorii: mugurii de plop ajută IMUNITATEA

 |  13:38
REMEDII naturale pentru problemele respiratorii: mugurii de plop ajută IMUNITATEA

Problemele respiratorii de la început de primăvară își au remediul în farmacii naturiste.

"Celor care au probleme cu aparatul respirator și cu inima, cele mai vulnerabile în boala produsă de COVID-19, sunt recomandați mugurii de plop. Ei ajută la creșterea imunității.

Totodată, este recomandă și vitamina C, care se găsește în pulpa de măceșe", a explicat spițerul Ion Băbaru.

Foarte căutați sunt și dezinfectanți naturali, de busuioc sau lavandă, după cum spune spițerul. "Se cunoaște că uleiurile esențiale naturale au o putere antiseptică mult mai puternică decât alcoolul. Atunci, această soluție a fost apreciată”, povestește el.

Spițeul recomandă și creme din ingrediente naturale pentru mâini. Având în vedere că dezinfectanții afectează țesutul, atunci este necesară hidratarea intensă, iar cel mai bine este ca loțiunea să fie aplicată noaptea.

"Cele mai recomandate plante, folosite pentru creșterea imunității sunt preparatele de echinaceea, pulpa de măceșe, fructele de cătină, mugurii de plop negru și produsele stupului precum mierea, lăptișorul de matcă și propolisul. Ele se pot folosi individual, dar se pot folosi și sub formă de mixuri", a precizat spițerul de la Brăila.

Totodată, verdețurile de sezon sunt exact ceea ce trebuie pentru o viață sănătoasă. Spițerul spune că o dietă echilibrată în fructe și legume ar putea aduce numai beneficii.

"Spanacul nu ajută doar imunitate, dar elimină și starea de oboseală, de anxietate, intră în cura de primăvară, alături de urzica, ștevia, loboda, leurda. Este o cură potrivită pentru eliminarea toxinelor din organism", a povestit Ion Băbaru, la Agricool la Antena 3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE