2024-04-19 06:49

Proprietăți uluitoare ale apei cu ghimpir: Ajută la slăbit, scade colesterolul și întârește imunitatea. Ce alte beneficii mai are și cum trebuie consumată

 |  20:03
Proprietăți uluitoare ale apei cu ghimpir: Ajută la slăbit, scade colesterolul și întârește imunitatea. Ce alte beneficii mai are și cum trebuie consumată

Consumul regulat de apă cu ghimbir are extrem de multe beneficii pentru corp, printre acestea numărându-se eliminarea toxinelor din organism, scăderea colesterolului și creșterea imunității.

Apa cu lămâie şi ghimbir poate fi consumată pe parcursul zilei, înlocuind cu succes apa consumată în mod obişnuit. Pe lângă faptul că ţine organismul hidratat, acest ritual atrage după sine beneficii foarte importante pentru sănătatea întregului organism. 

Ingrediente: 

1 litru de apă rădăcină de ghimbir (aproximativ 3 cm) 2 lămâi 4 linguri miere (opţional)

Mod de preparare:

Se aduce apa până în punctul în fierbere, se adaugă rădăcina de ghimbir tăiată felii, cu tot cu coajă, şi coaja de la lămâi. Se lasă totul să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute, după care se îndepărtează de pe flacără şi se lasă la răcit, acoperit. La final se strecoară, se adaugă sucul de lămâie proaspăt stors şi mierea de albine (opţional). Administrare Se consumă zilnic, pe o perioadă de cel puţin o săptămână.

Detoxifiază organismul:

Combinaţia de lămâie şi ghimbir este una foarte eficientă pentru eliminarea toxinelor. Împreună, cele două ingrediente îmbunătăţesc circulaţia, combat colesterolul „rău” (LDL), întăresc sistemul imunitar, stimulează digestia şi împiedică retenţia de apă.

Reduce inflamaţia şi durerile articulare

Apa de ghimbir este şi un bun agent antiinflamator. Aceasta reduce inflamaţia, durerile articulare şi alte neplăceri cauzate de reumatism sau osteoartrită. Potrivit unui articol publicat în ‘’Journal of Medicinal Food’’, ghimbirul reduce în mod miraculos inflamaţia în fiecare parte a corpului.

Reglează nivelul colesterolului

Nivelurile ridicate de colesterol şi obezitatea sunt asociate cu mai multe tipuri de cancer şi boli de inimă.Apă de ghimbir reglează nivelul colesterolului, prevenind boli grave. De asemenea, băutura scade tensiunea arterială şi subţiază sângele, ceea ce o transformă într-un remediu natural excelent pentru hipertensiune sau cheaguri de sânge.

Favorizează arderea rapidă a grăsimilor

Ghimbirul are efect antiinflamator, îmbunătăţeşte funcţiile digestive, are efect termogenic, activează metabolismul şi combate greaţa. Menţine senzaţia de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp, ajutând la reglarea şi accelerarea tranzitului intestinal. Uleiurile volatile pe care acesta le conţine favorizează arderea rapidă a grăsimilor, controlând senzaţia de foame, relaxând tranzitul intestinal şi stimulând metabolismul.

Combate constipaţia

Consumată regulat, apa de ghimbir combate constipaţia şi balonarea. Ajută la eliminarea gazelor intestinale şi la relaxarea tranzitului intestinal, stimulând procesul de digestie şi ajutând la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Întăreşte imunitatea

Una dintre cele mai importante calităţi ale consumului de apă cu ghimbir constă în prevenirea apariţiei unor boli grave. Studiile au arată că ghimbirul este foarte eficient în întărirea imunităţii. El are proprietatea de a stopa înmulţirea celulelor cancerigene, luptând cu succes împotriva celulelor cauzatoare de cancere. Totodată, lămâile sunt bogate în antioxidanţi care protejează celulele de acţiunea nocivă radicalilor liberi. Astfel spus, apa cu lămâie şi ghimbir acţionează ca un scut, ţinând bolile la distanţă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE