2022-01-23 01:30

Prognoză meteo: Ne așteaptă ploi, lapoviță și ninsoare până la mijlocul săptămânii

 |  09:12
Prognoză meteo: Ne așteaptă ploi, lapoviță și ninsoare până la mijlocul săptămânii

Ploi, lapoviţă şi ninsoare, dar şi temperaturi scăzute anunţă meteorologii până la mijlocul săptămânii. Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie. În vestul şi nordul ţării va fi foarte frig.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), luni, 5 aprilie, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în centrul, estul şi sudul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în a doua parte a nopţii în regiunile vestice şi nord-vestice.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali, mai ales la începutul zilei, pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări îndeosebi ziua la munte, precum şi în regiunile nord-vestice, estice şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade. Vor fi condiţii de ceaţă, iar la sfârşitul nopţii se va produce brumă pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în Transilvania şi în zonele deluroase. În Bucureşti va ploua. Vântul va sufla în general moderat ziua şi slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorăşenească până la 0 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Meteorologii anunţă marţi, 6 aprilie, tot frig. Conform ANM, pe parcursul zilei, în vestul şi nord-vestul ţării vremea va fi deosebit de rece, cerul se va înnora şi vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. În restul teritoriului, vremea se va încălzi şi va fi în general frumoasă, cu înnorări temporar accentuate în orele după-amiezii în sud-est, unde pe arii restrânse vor fi averse de ploaie şi posibil descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 5….7 grade în Banat şi Crişana şi 18…19 grade în sudul Munteniei.

Din orele serii, aria de nebulozitate va cuprinde treptat toate regiunile. În vestul, centrul şi nordul ţării vor fi precipitaţii frecvente, moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviţă, dar şi perioade cu ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă; în regiunile sudice şi sud-estice va ploua local. În zona montană treptat vor predomina ninsorile, în extindere ca arie, iar vântul va sufla tare, în special în zona înaltă, viscolind zăpada. Intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în celelalte zone. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -2 şi 7 grade.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE