2024-04-26 01:29

Motivul pentru care fetele își SCHIMBĂ înfățișarea în aplicații de editare foto

 |  20:18
Motivul pentru care fetele își SCHIMBĂ înfățișarea în aplicații de editare foto

În ultimii ani, mai ales în vreme de pandemie, social media a devenit locul în care adolescenții, mai ales, își petrec majoritatea timpului liber. Nevoia de integrare, de a ieși în evidență, dar în primul rând lipsa de încredere în propria persoană le face pe fete să folosească aplicații care să le modifice înfățișarea.

Potrivit unui studiu, 74% dintre fetele cu încredere de sine scăzută folosesc aplicații de editare foto pentru a schimba felul în care arată în poze. 11 ani este vârsta de la care încep să folosească filtre și programe de editare ale pozelor pentru postările pe care le fac în social media.

Studiul este realizat de Ipsos în februarie 2021 pe un eșantion format din 300 de fete (10-17 ani) și 300 de femei (18-55 ani) din România.

Fără a conștientiza impactul negativ, tinerii ajung să își modifice propria imagine afișată online pentru a se încadra în niște standarde nerealiste de frumusețe.

Faptul că fetele încep de la o vârstă din ce în ce mai mică să își modifice imaginile pentru a fi cât mai asemănătoare cu prietenii, celebritățile sau influencerii cu care se compară trebuie să dea de gândit mai ales părinților.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE