2024-04-26 01:15

LAVANDA, planta miraculoasă pentru sănătate. Ce beneficii are

 |  23:13
LAVANDA, planta miraculoasă pentru sănătate. Ce beneficii are

Lavanda este denumita si aurul mov, datorita multiplelor beneficii pe care le aduce in vietile noastre. Iata care sunt sase dintre cele mai importante calitati care o recomanda ca planta miraculoasa.

Poate fi folosita ca remediu impotriva stresului. Aroma plantei este un adevarat calmant natural. Mirosul plantei, fie ca este proaspata, fie ca este uscata, are acest efect instant.

Daca ai planta in camera, poti scapa usor de starile de anxietate, sentimente neplacute sau cele de panica. Acelasi efect au si produsele bio cu extract de lavanda, cum sunt uleiurile esentiale sau lumanarile parfumate cu continut de lavanda.

Este un remediu perfect si pentru problemele de piele. Produsele naturiste cu extract de levantica (care au proprietati si antifungice), pot ameliora problemele de piele fara sa folosesti medicamentele clasice din farmacii care contin, bineinteles chimicale.

Arsurile provocate de soare, psoriazisul si chiar cicatricile pot fi ameliorate cu ajutorul plantei mov, in varianta de ulei esential. Asadar, lavanda ofera numeroase beneficii.

Lavanda este un remediu perfect si pentru par. Cei care se confrunta cu alopecie areata, spre exemplu,  pot ameliora aceasta problema cu ajutorul uleiul de levantica.

Planta poate fi de ajutor si celor care au probleme cu somnul. Vei avea parte de un somn odihnitor daca in fata de perna pui planta care te va rasfata cu mirosul ei sau sa o stropesti cu cateva picaturi de lichid din extract de lavanda. De somn odihnitor te vei bucura si daca inainte de culcare te vei rasfata cu un masaj in timpul caruia folosesti produse pe baza de lavanda.

Planta si-a facut loc si in bucatarie ca si condiment. Da o aroma deosebita painii de casa si chiar diferitelor prajituri gatite cu produse suta la suta naturale. In bucatarie se foloseste varianta de planta uscata. Planta vinde hac si insectelor suparatoare care, mai ales pe timp de vara, nu ne dau pace.

Ca sa tii tantarii departe, poti pune cateva picaturi de ulei esential de levantica pe piele. Trebuie sa ai grija ca uleiul va mari fotosensibilitatea pielii. Asadar, inainte de a aplica uleiul este necesar sa pui pe piele crema cu factor de protectie solara ridicat si sa te feresti sa stai in bataia directa a soarelui


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE