2024-04-18 18:52

EXPLICAȚIE pentru "viermii" din masca de protecție. Ce se vede, de fapt, la microscop

 |  11:16

O nouă controversă legată de măștile medicale a apărut în spațiul public, îndeosebi în online. Un tânăr arată că prin încălzirea măştii, ”viermii” încep să se mişte. Pentru a demonstra acest lucru, bărbatul se foloseşte de camera telefonului mobil. Fizicianul Cristian Presură a repetat experimentul şi cu ajutorul unui microscop a lămurit misterul ”viermilor” din masca de protecţie.

"Am mai văzut pe internet, dar am crezut că este făcătura și am zis să fac și eu experimentul ăsta. Uitați, am pus o oală la fiert cu apă pentru aburi. Masca am pus-o deaspura ca să se aburească, să se creeze aceleași condiții ca și cum ar fi la gura noasră și uitați ce am descoperit. Uitați aici cum se mișcă acești praziți sau nu știu cum i-aș putea numi. După părerea mea, este nanotehnologie. (...) Cineva de specialitate să zică ce sunt aceste ființe care se află în măștile noastre", se arată într-un videoclip care a făcut zilele acestea înconjurul internetului.

Fizicianul Cristian Presură a repetat experimentul şi cu ajutorul unui microscop a lămurit misterul ”viermilor” din masca de protecţie.

"Când am văzut video-ul respectiv, am spus: eu nu cred că sunt paraziți. Cred că sunt fibre textile", spune specialistul. Astfel, fizicianul Cristian Presură a realizat un experiment chiar în propria casă, folosind măşti de protecţie şi un microscop.

„Am fierbătorul de apă, aici este masca, un microscop şi filmez ceea ce văd prin microscop. Unul din lucrurile pe care le-am observat, într-unul din video-urile pe care le-am făcut fără abur, este că acele mici lucruri negre nu se mişcă. Dau şi eu drumul la maşina cu abur. Iată rezultatul: Vedem cum, după ce au fost supuse aburului, acele mici lucruri negre se mişcă, se contorsionează, parcă capătă viaţă.

Unul dintre acele obiecte misterioase pare că are un capăt liber. După părerea mea, seamănă cu un fir textil care este fixat pe mască de un capăt, iar capătul celălalt pluteşte în aer. De ce se mişcă? Pentru că aburul care este încă în mască se ridică în sus şi în felul acesta pune în mişcare ceea ce eu cred că este o fibră textilă.

Nu sunt nici viermi, nici paraziți, nici nanotehnologii. Sunt simple fibre textile de pe alte țesături care atârnă de mască iar aburul cald le ridică în aer, le contorsionează și le face să pară ”vii”.”, a precizat Cristian Presură, citat de stiripesurse.ro.

"Iată aici imagini de pe tricol alb pe care am răzuit fibre de textil. A fost păstrat în abur... Vedem că aceste fibre de textil se mișcă. În imaginile respective nu sunt nanotehnologii construite special să fie băgate în masca pentru că le-am găsit și în ceea ce avem acasă ... fibre de textil de la haine negre”, a punctat Presură.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE