2024-04-26 00:25

De ce e bine să mâncăm PEPENE și cine ar trebui să îl evite

 |  22:36
De ce e bine să mâncăm PEPENE și cine ar trebui să îl evite

Pepenele verde este alimentul perfect vara: săţios, hidratant, foarte gustos. În zile caniculare, poate fi consumat ca atare, dar şi într-o salată, în combinaţie cu proteine din brânzeturi sau alături de alte legume. Oricât ar fi de bun, acest aliment este contraindicat pentru unele persoane.

Există chiar şi o dietă bazată pe pepene verde, care te ajută să slăbeşti în timp record, fiind totodată şi o cură de detoxifiere, iar cantitatea mare de zaharuri oferă organismului energia necesară pentru activităţile zilnice.

Există însă şi unele diete sau afecţiuni în care pepenele verde poate face mai mult rău decât bine. Deoarece conţine o cantitate destul de mare de carboidraţi (7,6 g / 100 g) nu este indicat în dietele low-carb sau în dieta ketogenică sau se recomandă consum în catităţi mici, astfel încât cantitatea de carbohidraţi din dieta respectivă să nu fie depăşită.

De asemenea, diabeticii, cei care suferă de boli ale pancreasului, persoanele care au pietre la rinichi, adenom de prostată, gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite acest fruct pentru a nu-şi agrava starea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE