2021-06-25 07:40

Cum să fiți pozitivi și să aveți un program mental nou în 2020

 |  13:51
Cum să fiți pozitivi și să aveți un program mental nou în 2020

Putem folosi mai des cuvintele “simplu”, “uşor”, “frumos”, “plăcut” sau “te iubesc”…Da, putem. Dar nu e chiar atât de simplu precum pare. Cuvintele au puterea extraordinară de a transforma mecanismele organismului nostru. De fapt, au putere în plan fizic - potrivit cercetărilor efectuate în acest sens în ultimul deceniu.

Cercetatorii ruși, biofizicieni, biologi și geneticieni, au început și continuă, alături de lingviști, cercetări menite să descopere ce rol joacă de fapt cea mai mare parte din adenomul uman. Astfel, Grazyna Fosar si Franz Bludorf au reușit să arate ca ADN-ul poate fi influențat și reprogramat prin utilizarea cuvintelor și a anumitor frecvențe. Conform acestora, ADN-ul uman are două mari ”responsabilități”: alcătuirea corpului nostru și depozitarea de informații. Descoperirea cercetătorilor duce către ideea funcționării cromozomilor vii ca niște computere holografice, folosind radiație laser generată endogen chiar în interiorul ADN-ului. Concluzia este că, atâta timp cât structura ADN-ului este aceeași cu cea a limbajului uman, cuvintele și propozițiile utilizate pot influența ADN-ul în mod direct, nefiind nevoie de nicio decodificare.

Pentru starea de bine

Aceiași cercetători au descoperit că ADN-ul uman creează tipare morfologice în vid. ADN-ul funcționează ca un rezonator multiplu, ca un aparat de radio capabil să recepționeze mai multe posturi diferite și atrage astfel informații din macrocosmos transmițându-le conștiinței noastre, în funcție de frecvența emisă. Natura folosește de milioane de ani acest fel de hipercomunicație de care omul modern este conștient parțial și o numește intuiție. Dacă sunt utilizate frecventele corespunzătoare, ADN-ul viu din țesuturi reacționează prompt la unde radio și la raze laser modulate prin cuvinte și propoziții. Acest fenomen explică știintific cum diferite intervenții care-și propun programarea mentală - precum afirmațiile pozitive, antrenamentul autogen, hipnoza și neuro-programarea lingvistică - pot avea efecte importate asupra stării de bine, sănătății și succesului omului.

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), aceste descoperiri uluitoare despre ADN-ul uman, care sunt influențate de cuvintele noastre, contribuie major la dezvoltarea viitoarelor generații. În primul rând sunt de reținut trei mari aspecte la care să ne raportăm:

1. Aceste cercetări au demonstrat și explicat științific cum corpul uman este programabil prin limbaj, respectiv prin intemediul tipului de gânduri/convingeri și sentimente care decurg din acestea.

2. Deși experimentele au fost făcute cu aparatură specifică, totuși, omul nu are neapărată nevoie de un dispozitiv pentru a-și reprograma ADN-ul deoarece el poate să lucreze și conștient asupra proceselor interioare pentru a obține o anumită stare de sănătate și de succes.

3. Procesul de hipercomunicație este extrem de eficient atunci când accesăm o stare de relaxare profundă.

Redefiniți-vă interiorul

Revenind la cuvintele pozitive din introducere, iată de ce nu sunt atât de simplu de folosit, desi ne sunt la îndemână, noi fiind cei care le “producem”. Și iată de ce asocierea unor fraze cu conţinut pesimist cu unele cuvinte precum „imposibil”, „dificil”, „greu”, „niciodată”, „definitiv”, pot induce o stare neprietenoasă. O stare de tristeţe care poate merge până la instalarea unei depresii reactive.

Starea de îngrijorare, un mental hiperactiv, perfecționismul, negativismul, munca excesivă care duce la epuizare etc. obstrucționează procesul de hipercomunicație și informațiile primite sunt distorsionate. “În concluzie, ceea ce este bine să facem se poate rezuma la: relaxare și timp de calitate pentru a <curăța> canalul hipercomunicației, dezvoltarea încrederii în sine și în viață, dezvoltarea capacitățiilor de adaptare, fexibilitate, acceptare, iertare, iubire, ascultarea mesajelor corpului pentru a înțelege în mod specific care este nevoia de redefinire a ”programului” interior, modificarea convingerilor limitative prin programare mentală și dezvoltarea unui tip de comportament/acțiune care să susțină constant programele mentale noi”, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE