2024-04-19 18:40

Cum s-a SALVAT un scafandru după ce a fost înghițit de o BALENĂ

 |  10:38
Cum s-a SALVAT un scafandru după ce a fost înghițit de o BALENĂ

Michael Packard, scafandru profesionist din Statele Unite, a povestit cum fost înghiţit de o balenă cu cocoaşă, în timp ce se scufunda după homari,în largul coastelor Provincetown, Massachusetts.

Bărbatul a stat în jur de o jumătate de minut în gura balenei înainte de a fi eliberat.

În timp ce se afla pe fundul nisipos al oceanului căutând homari, americanul a fost prins în lanțul alimentar al uriașului mamifer, când a remarcat că a fost înghițit complet de acesta.

”Dintr-o dată, am simțit cum mă trage ceva și am văzut deodată totul complet negru”, rememorează Packard, după ce a fost externat din spitalul Cape Cod. La scurt timp, bărbatul și-a dat seama că a fost înghițit de o balenă. 

Pentru a se elibera, a început să se zbată ca să îi transmită animalului că ceva nu este în regulă. Stânjenită de mișcările bărbatului îmbrăcat în costum de scafandru, balena l-a scos afară, la suprafața oceanului. 

„Dintr-o dată a ieșit la suprafață, a clătinat din cap şi m-a eliberat. Am fost aruncat în aer și am aterizat în apă. Nu-mi venea să cred că am ieșit de acolo şi pot povesti acest lucru”, a mărturisit scafandrul, citeaza Antena 3.

Michael Packard a fost scos din apă de un coleg cu care venise şi a fost dus la un spital din apropiere.

Biologul Jooke Robbins, directorul Studiilor asupra balenei cu cocoașă de la Centrul de Studii de Coastă al Provincetown, a declarat că întâlnirea neobișnuită a fost cel mai probabil un accident.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE