Conform cercetării, persoanele care consumă cafea constant prezintă un risc cu 50% mai mic să-și piardă viața din cauza unei afecțiuni hepatice cronice.
„Cafeaua este destul de accesibilă, iar beneficiile pe care le-am observat în cadrul studiului înseamnă că poate deveni un potențial tratament preventiv pentru bolile hepatice cronice”, spune medicul Oliver Kennedy, coordonatorul cercetării.
Studiul a fost realizat pe nu mai puțin de 494.000 de persoane din Marea Britanie, pe o perioadă de 10,7 ani, iar oamenii de știință au mai descoperit că cei care beau cafea au risc mai mic cu 21% de a dezvolta boli cronice de ficat și cu 20% mai mic de a avea ficatul gras (steatoză hepatică).
Numărul persoanelor care mor la nivel global din cauza afecțiunilor hepatice cronice a crescut de la 899.000 la 1,3 milioane, potrivit studiului.
Cercetătorii avertizează că tipul de cafea consumat de participanți a fost înregistrat la începutul studiului, ceea ce nu ia în calcul schimbările în privința cantității și a tipului de cafea consumat de-a lungul perioadei de 10 ani.