2024-04-24 22:13

Cum putem PREVENI bolile hepatice cu ajutorul...cafelei

 |  20:19
Cum putem PREVENI bolile hepatice cu ajutorul...cafelei

Potrivit unui studiu realizat de medicul Oliver Kennedy, de la Universitatea din Southampton, Marea Britanie, consumul a trei sau patru cești de cafea pe zi, indiferent că este vorba de cafea cu sau fără cofeină, reduce riscul de deces din cauza unei boli hepatice cronice.

Conform cercetării, persoanele care consumă cafea constant prezintă un risc cu 50% mai mic să-și piardă viața din cauza unei afecțiuni hepatice cronice.

„Cafeaua este destul de accesibilă, iar beneficiile pe care le-am observat în cadrul studiului înseamnă că poate deveni un potențial tratament preventiv pentru bolile hepatice cronice”, spune medicul Oliver Kennedy, coordonatorul cercetării.

Studiul a fost realizat pe nu mai puțin de 494.000 de persoane din Marea Britanie, pe o perioadă de 10,7 ani, iar oamenii de știință au mai descoperit că cei care beau cafea au risc mai mic cu 21% de a dezvolta boli cronice de ficat și cu 20% mai mic de a avea ficatul gras (steatoză hepatică).

Numărul persoanelor care mor la nivel global din cauza afecțiunilor hepatice cronice a crescut de la 899.000 la 1,3 milioane, potrivit studiului.

Cercetătorii avertizează că tipul de cafea consumat de participanți a fost înregistrat la începutul studiului, ceea ce nu ia în calcul schimbările în privința cantității și a tipului de cafea consumat de-a lungul perioadei de 10 ani.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE