2024-04-20 13:15

Cum dăm RANDAMENT când lucrăm de acasă. SFATURI de la neurolog

 |  22:38
Cum dăm RANDAMENT când lucrăm de acasă. SFATURI de la neurolog

Medicii spun că lucrul de acasă poate fi adesea mai productiv, însă pentru ca acest lucru să se întâmple, fiecare dintre noi e bine să ne amenajăm un mic spaţiu în care să muncim şi unde să nu pătrundă factori care ne pot îngreuna activitatea ori ne pot distrage atenţia.

"Trebuie să ne concentrăm. În primul rând, pentru că ne obligă serviciul, trebuie să fim productivi, să dăm randament. Trebuie să producem, pentru asta trebuie să ne concentrăm, iar ca să ne concentrăm, trebuie să ne creăm în jur un microclimat: de birou, de laptop, de lucruri plăcute din jur, aerul condiţionat la o anumită temperatură şi îndepărtarea tuturor factorilor care ne pot perturba", a spus prof. dr. Vlad Ciurea, luni, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

"Putem obţine rezultate chiar mai bune stând acasă, pentru că ne putem concentra. Dar, ca şi în sala de operaţie, trebuie linişte, fără radio, fără TV, fără ştiri despre cât a crescut numărul de îmbolnăviri cu COVID", a recomandat dr. Ciurea.

Renumitul medic neurochirurg subliniază faptul că izolarea impusă în criza de coronavirus nu face bine creierului. Există, însă, soluţii pentru a ne pune creierul la lucru şi a respecta în acelaşi timp recomandările doctorilor.

"Tu însuţi dacă stai închis undeva, între patru pereţi, nu ai orizont, oricât ai deschide geamul sau televizorul, se epuizează, lucrurile încep să se repete. Izolarea duce la îngustarea orizontului tău şi la o scădere a plăcerii de lucru, de viaţă, de activitate", mai spune medicul.

Apoi, pot apărea şi dureri de spate, de genunchi. "Deci trebuie să facem în aşa fel încât să socializăm. Ieşiţi, plimbaţi-vă, relaxaţi-vă, puneţi creierul la contribuţie, vedeţi partea frumoasă a lucrurilor", a recomandat dr. Ciurea, care spune că optimismul este important pentru calitatea vieţii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE