2024-04-26 02:48

Cum arată oamenii din ultimul TRIB preneolitic din lume

 |  23:21
Cum arată oamenii din ultimul TRIB preneolitic din lume

Insula North Sentinel, din golful Bengal, care din punct de vedere administrativ aparţine de India, găzduieşte ultimul trib preneolitic din lume. Din date neoficiale, se pare că populaţia insulei North Sentinel numără undeva între 50 şi 400 de persoane. Sentinelezii reprezintă una dintre cele mai vechi populaţii ale planetei, cu o vechime de peste 70.000 de ani.

Sentinelezii pot fi studiaţi numai de la mare distanţă şi de la înălţime. De curând, unul dintre cei mai ciudaţi membri ai acestui trib a fost fotografiat din avion. El este complet negru şi cu părul lung. După cum se poate observa şi din imagini, sentinelezii sunt foarte agresivi şi sadici. 

Se spune că în 2006, doi pescari au fost măcelăriți de membrii tribului pentru că s-au apropiat prea mult. Nu doar ambarcațiunile sunt luate cu asalt, ci și avioanele și elicopterele care circulă la mică înălțime și în care aruncă cu săgeți și pietre.

Din punct de vedere istoric, sentinelezii reprezintă "aur curat" pentru istorici: se crede că ei sunt ultimii descendenți ai primilor oameni care au apărut în Africa, dar schimbările geologice și migrațiile i-au determinat să rămână izolați pe această insulă. Comunitatea ar putea conviețui aici de aproape 60.000 de ani.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE