2022-01-21 02:14

Cel mai simplu TRUC prin care îți poți găsi telefonul pierdut sau furat

 |  22:35
Cel mai simplu TRUC prin care îți poți găsi telefonul pierdut sau furat

Dacă ți-ai pierdut telefonul sau ți-a fost furat, nu intra în panică. Există o soluție care te poate ajuta să-l găsești rapid. Potrivit Reader’s Digest, atât telefoanele Android, cât și cele iPhone au aplicații care îți permit să-ți localizezi telefonul chiar dacă a rămas fără baterie.

”Find My iPhone” este o aplicație ce poate fi folosită cu ușurință. Trebuie doar să-ți știi ID-ul Apple și parola. Astfel, această aplicație va funcționa prin sistemul iCloud al celor de la Apple, motiv pentru care este necesar să te autentifici în contul iCloud și să activezi opțiunea ”Find My Iphone”. Este, însă, important să ai active serviciile de localizare. Ulterior, trebuie să-ți selectezi dispozitivul de pe lista apărută și îți va afișa o hartă cu ajutorul căreia vei reuși să găsești telefonul pierdut ori furat.

Find My iPhone este o funcție foarte bine pusă la punct a celor de la Apple ce vă permite să identificați cu precizie elvețiană locația terminalului vostru mobil în momentul în care v-a fost furat sau l-ați uitat undeva. Funcția este atât de bine implementată încât, dacă a fost activată, nu mai poate fi dezactivată decât prin intermediul ID-ului și parolei proprietarului original. Din acest motiv, la mai puțin de doi ani de când a fost introdusă funcția, furturile de telefoane iPhone în Statele Unite au scăzut cu peste 80%.

Persoanele care folosesc telefoane cu Android au la dispoziție Android Device Manager, un program ce poate fi utilizat gratuit cu ajutorul contului de Google. Astfel, poți localiza telefonul sau tableta pe hartă. De asemenea, ai la dispoziție alte două opțiuni de recuperare: telefonul poate suna timp de cinci minute la volum maxim sau poate șterge în mod automat toate datele din telefon. Pentru cea de-a două opțiune este important să faci back-up la intervale regulate de timp, astfel încât să ai siguranța că îți vei păstra toate datele, în cazul în care telefonul este pierdut sau furat.

Telefonul poate fi găsit chiar dacă a fost închis, cel puțin cele iPhone. Trebuie doar să urmezi pașii de mai sus, iar harta îți va arăta ultimul loc în care s-a aflat telefonul înainte de a fi offline. De asemenea, site-ul îți va trimite o alertă ori un e-mail, atunci când telefonul va fi pornit. Trebuie doar să bifezi opțiunea ”Notify me when found”, scrie RomaniaTV.net.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE