2024-04-20 05:28

Cel mai DĂUNĂTOR aliment pe care îl consumăm zilnic. Sfatul medicului nutriționist

 |  18:12
Cel mai DĂUNĂTOR aliment pe care îl consumăm zilnic. Sfatul medicului nutriționist

Puțini știu că anumite alimente pot avea un efect destul de dăunător asupra vieții nostre. Acestea ne pot pune în pericol sănătatea începând de la imunitate și până la procesul de detoxifiere a organismului.

Mihaela Bilic atrage atenția asupra efectelor negative ale zahărului rafinat și, de asemenea, cum afectează acesta rezistența organismului la boli.

„Zahărul scade imunitatea. Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sânge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli.

Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr(30g) declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore.

Consumul a 100g zahăr, cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică de 97% a răspunsului imun! Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienti, nici oligoelemente, ci doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Deci nu ne face viața mai dulce, ci doar ne mai repede”, a explicat Mihaela Bilic, nutriționist, conform RomaniaTV.

Trebuie să știm, de asemenea, zahărul chiar accelerează procesul de îmbătrânire. Şi nu doar cel fizic, ci şi cel cognitiv – zaharul îţi afectează memoria şi capacitatea de concentrare.

,,Zaharul se ascunde în majoritatea alimentelor din comerţ. De aceea, le sugerez pacienţilor mei să citească cu atenţie eticheta produselor pe care le cumpără. Chiar dacă vorbim despre cele care nu sunt dulci (sos de roşii, dressing de salată, apă tonică, pâine), acestea conţin zahăr. Din păcate, de-a lungul unei zile ajungem să consumăm cantităţi imense de zahăr, chiar şi fără să ne dăm seama, pentru că nu se numeşte aşa’’, adaugă medicul Florin Ioan Bălănică.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE