2020-11-26 20:06

Ce se întâmplă atunci când consumi ALIMENTE FERMENTATE. Beneficii și efecte neplăcute

 |  23:19
Ce se întâmplă atunci când consumi ALIMENTE FERMENTATE. Beneficii și efecte neplăcute

Produsele fermentate sunt parțial digerate, spun medicii, de aceea, persoanele care nu tolerează lactoza din lapte, de exemplu, pot consuma variante fermentate ale laptelui, precum chefir sau iaurt, deoarece lactoza este parțial descompusă.

Alimentele fermentate sunt bune pentru organism, consumul lor arătând beneficii în prevenirea bolilor cardiovasculare sau a celor metabolice, precum diabetul. De asemenea, se pot observa îmbunătățiri şi la nivelul sistemului imunitar și cognitiv. 

Murăturile sunt bogate în acizi organici, ceea ce facilitează digestia și ajută la absorbția și asimilarea nutrienților de care organismul are nevoie. Funcționarea optimă a sistemului digestiv are efecte benefice asupra întregului sistem imunitar, care devine mai bine pregătit pentru a lupta cu afecțiunile sau alți factori dăunători.

În ceea ce privește berea, una dintre cele mai populare băuturi obținute printr-un proces de fermentare, au fost identificați în compoziția sa peste 35 de compuși fenolici, aproximativ 80-90% în malț și 10-20% în hamei, care ajută în lupta cu radicalii liberi și reduc efectele toxice ale acestora. 

Efectele benefice se pot obţine însă dintr-un consum moderat, reprezentat de 660ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei.    

"Alimentele fermentate pot reprezenta o proporție destul de importantă din dieta noastră obișnuită. Deși au beneficii dovedite, moderația este cheia chiar și în consumul acestor tipuri de alimente, deoarece trebuie să fim atenți să nu cădem în capcana de a consuma în exces grăsimi (din anumite tipuri fermentate de brânză sau cârnați), sare (din castraveți sau varză murată) sau nitriți (din salam sau alte mezeluri)", a declarat dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de studii despre bere, sănătate și nutriție. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE