2024-04-20 12:48

Ce este REGIMUL FLEXITARIAN. Un bucătar a prezentat conceptul la Chefi la cuțite

 |  23:53
Ce este REGIMUL FLEXITARIAN. Un bucătar a prezentat conceptul la Chefi la cuțite

Regimul flexitarian este un concept nu foarte popular în România, însă care aduce foarte multe beneficii. Ștefan Niță este bucătarul care a venit la Chefi la cuțite pentru a le prezenta juraților dieta specială.

concurentul le-a mărturirist juraților că nu este tocmai vegetarian și flexitarian, ceea ce înseamnă că din când în când mănâncă și carne sau alte produse de origine animală.

În definiție regimul flexitarian se descrie prin semi-vegetarianism, fiind excluse anumite tipuri de carne. De cele mai multe ori în meniurile flexitarienilor se regăsesc carnea de pește, pasăre sau fructele de mare, fiind consumate în cantități limitate.

„Am venit la Chefi la cuțite să arăt că exită o altă alternativă a unei mâncări gustoase bazată pe plante. Am început din liceu să fiu pasionat de alternative în mâncarea vegetariană, nu știam că se cheamă într-un fel. Nu știu dacă sunt primul bucătar raw vegan, dar am făcut parte din generația de oameni care au lucrat în restaurant. M-am luptat acolo ca să arăt că exită o alternativă corectă că exită gust.”, a spus Ștefan Niță la Chefi la cuțite.

Ce este regimul flexitarian

Flexitarianismul este un regim alimentar care presupune să mănânci de toate, dar să reduci consumul de carne și pește. Acest mod de alimentare, mai respectuos cu mediul, ar putea fi parte a unei soluții pentru a limita încălzirea globală. Să mănânci fructe și legume locale, de sezon, și ocazional carne și pește - acesta este principiul flexitarianismului. E o dietă sănătoasă, care, în plus, ajută la protejarea mediului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE