2024-04-20 01:27

Ce este MICROBIOMUL pielii și cum poate fi protejat?

 |  22:59
Ce este MICROBIOMUL pielii și cum poate fi protejat?

Expunerea la soare, poluarea, unele obiceiuri alimentare nesănătoase pot afecta sănătatea pielii și îi pot accelera îmbătrânirea. Este vorba, mai exact, despre expozom (responsabil pentru circa 80% din îmbătrânirea tenului nostru), adică multitudinea de factori interni și externi, care influențează schimbările vizibile pe pielea noastră de-a lungul trecerii timpului.

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru și acționează ca o barieră primară complexă ce găzduiește diverse microorganisme. Microbiomul reprezintă totalitatea microorganismelor care se află în interiorul şi pe suprafaţa corpului uman. Acesta joacă un rol vital în sănătatea generală a pielii noastre și contribuie semnificativ la protecția împotriva problemelor cutanate.

Factori care sensibilizează pielea:

Factorii favorizanți sunt la tot pasul, fie că ieșim sau nu din casă. Poluarea urbană duce la deteriorarea pielii și o face mai vulnerabilă. Pe lângă aceasta se mai adaugă:

- produsele cosmetice de calitate îndoielnică;

- substanțele chimice pe care le folosim în gospodărie;

- radicalii liberi; dieta, medicamentele;

- măștile medicale; temperaturile extreme;

- intervențiile estetice și cosmetice (bărbierit, loțiuni și creme AHA, loțiuni alcoolice concentrate, peelinguri sau laser).

 

Cum afectează curățarea microbiomul pielii?

  Microbiomul pielii noastre tolerează foarte bine o stare de aciditate cu un pH5. Agenții patogeni, pe de altă parte, nu tolerează această condiție. În cursul vieții noastre se poate întâmpla ca factorii externi sau modificările hormonale să afecteze acest echilibru, deschizând calea către infecții ale pielii, coșuri și acnee sau făcând pielea mai sensibilă și reactivă.

Trebuie să dăm o mână de ajutor microbiomului pielii, pentru a-l reechilibra. O soluție eficientă și la îndemână este folosirea unor produse special create pentru pielea deteriorată și fragilizată. Produsele au o formulă unică, bogată în apă termală, ce întărește bariera pielii; inulină, un prebiotic, ce reechilibrează bariera microbiană, respectiv microbiomul; Centella asiatică, cu rol de calmare și cu proprietăți antioxidante puternice, îmbunătățește metabolismul celular și activează sinteza colagenului și grăbește procesul de vindecare; vitamina B5 cu rol de regenerare și calmare și acid hialuronic pentru hidratare, netezire riduri și reparare cutanată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE