2024-04-25 05:09

Ce conține suplimentul inovator pentru CREȘTEREA IMUNITĂTII realizat de cercetătorii români

 |  10:36
Ce conține suplimentul inovator pentru CREȘTEREA IMUNITĂTII realizat de cercetătorii români

A fost a fost descoperit un nou supliment alimentar natural care are toate șansele să ne crească imunitatea dar și să vindece multe alte boli. Se numesc capsule Tribiotice și au fost descoperite de o echipă de cercetători români de la Facultatea de Biotehnologii din București, din cadrul Facultății de Agronomie.

Procesul de formare a suplimentului minune este asemănător cu cel al obținerii iaurtului, format din așa zisele bobițe pline de microorganisme vii. În acest caz, cercetătorii au realizat Tribioticele de la o ciupercă originară din China și din care se prepară Kombucha, o băutură renumită în toată lumea.

Capsulele inovatoare, numite de cercetătorii români Tribiotice, sunt obținute din polen și Kombucha o băutură vindecătoare din China. La baza ei stă o rețetă transmisă de mii de ani fiind o sursă incredibilă de probiotice naturale, plină de microorganisme, spun cercetătorii.

"În acest ceai îndulcit vom adăuga un consorțiu de microorganisme provenit de la produsul Kombucha. În urma fermentării se formează o membrană pe care noi o putem să utilizăm ca subprodus. Lichidul merge mai departe în alt recipient, unde s-a depus polen și este fermentat cu acest Kombucha", a spus Florentina Matei, prodecan Facultatea de Biotehnologie Bucureşti pentru Antena 3.

Fermentarea se obține cu ajutorul unei ciuperci speciale

Tribioticele promit să vindece o mulțime de probleme de sănătate, spun cercetătorii.

"Este foarte bun pentru sistemul imunitar, pentru tractul intestinal. Este o sursă atât de fibră, cât și de organisme probiotice și de substanțe eliberate în urma fermentării polenului, vitamine minerale. Este un produs complex vine cu aport de toate în organism", spune Florentina Matei.

Tribioticele le au toate șansele să fie un supliment alimentar natural inovator

"Atunci când cumprăm suplimente alimentare cu probiotoce noi, practic, înmulţim aceste bacterii lactice în număr foarte, mare de ordinul miliardelor şi apoi le aducem în foma aceasta încapsulată", a mai spus Florentina Matei, prodecan Facultatea de Biotehnologie Bucureşti.

Recomandat şi pentru persoanele alergice

Cu toate că produsul conţine polen. persoanele alergice nu vor avea deloc probeme în administrarea capsulelor, iar ele pot fi diluate şi în apă şi în ceai.

"Mediul acid și microorganismele formate prin fermentare sparg polenul respectiv și eliberează toți nutrienții", mai spune Florentina Matei.

În acest moment, mai mult specialiști din România, America și India studiază de tipurile de microorganisme. Mai mult, cercetătorii români au în vedere îmbunătățirea produsului pentru a vindeca mai multe boli, inclusiv cele de natură virală.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE