2024-04-24 02:42

Ce beneficii pentru piele are APA SULFUROASĂ

 |  21:56
Ce beneficii pentru piele are APA SULFUROASĂ

Pielea este oglinda sufletului. Și, de asemenea, a sănătății noastre. De multe ori, atunci când există ceva în neregulă cu corpul, pielea este prima care trage un semnal de alarmă. Există multe aspecte, medicale și psihologice, care privesc pielea. Pentru că frumusețea noastră, în cea mai mare parte, trece prin piele. Acesta este motivul pentru care este bine să avem grijă de ea zi de zi. Să vedem cum!

Băile Herculane, una dintre cele mai vechi și valoroase stațiuni balneare din Europa și din lume, este recunoscută pentru calitățile extraordinare pe care le are apa sa termală. Eficiența terapeutică a izvoarelor termominerale din stațiune a fost cunoscută și utilizată de către romani încă din cele mai vechi timpuri, prima mențiune epigrafică datând din anul 153 d.Hr. În acest loc binecuvântat sunt prezente peste 20 de izvoare de apă termală, cu diferite concentrații de minerale, și care tratează o multitudine de afecțiuni. 

  Izvoarele se întind pe o lungime de 40 de km de-a lungul văii Cernei și se împart în: izvoare cu apă minerală termală clorurosodică, bromurată, iodată și sulfuroasă, izvoare cu apă minerală termală, bicarbonatată, calcică și izvoare cu apă minerală termală clorurosodică, bicarbonatată, ușor sulfuroasă.

Principala caracteristică a tuturor acestor izvoare minerale naturale o constituie concentrația lor în hidrogen sulfurat, care face ca întreaga stațiune balneară să aibă o capacitate extraordinară de a susține cure de tratament balnear, cu cei peste 4000 mc de apă termală minerală accesibili zilnic în Băile Herculane.

Apa termală sulfuroasă oferă o serie de beneficii pentru sănătate

  Stațiunea Băile Herculane este renumită pentru băile termale cu sulf. Ce face însă ca apa de la Herculane să fie atât de minunată? Așa cum am menționat deja, apa termală de la Herculane este bogată în hidrogen sulfurat ce are proprietăți deosebite în tratarea afecțiunilor reumatice degenerative: combate durerea, inflamațiile și rigiditatea musculară, ajută la recuperarea mobilității articulare, iar la nivel articular, induce vasodilatație și astfel scade ischemia.

„Hidrogenul sulfurat este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni și pe cale digestivă. Urmând ca apoi să fie eliminat prin piele, intestin și rinichi.”, aflăm de la dr. Larisa Băloi, balneolog.

  De-a lungul secolelor, hidrogenul sulfurat și-a dovedit eficacitatea în tratarea mai multor afecțiuni.

Efectul antiinflamator și antialergic al apelor sulfuroase de la Herculum Spa este util și în tratarea unor boli ginecologice (infecții cervicale, eczemă, anexită, insuficiențe ovariene cu sau fără alte tulburări endocrine, sau insuficiențe enzimatico-metabolice), precum și al celor respiratorii, ajutând bolnavii cu BPOC, astm bronșic, sinuzite sau rinite alergice (au efecte antiinflamatorii, antiseptice și desensibilizante asupra căilor aeriene superioare și traheo-bronșice).

  Mai mult decât atât, apa termală sulfuroasă este folosită în tratament pentru sănătatea pielii, pentru anumite forme de psoriazis, eczeme și urticarii cronice sau dermatită seboreică.

De asemenea, în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat, o cură de 15 minute petrecute într-o baie sulfuroasă poate contribui la reducerea indicelui glicemic. În timpul unei băi cu apă termală sulfuroasă, temperatura ridicată a apei folosite (38-60ºC) deschide porii, mineralele sunt absorbite prin piele, circulația se îmbunătățește, se elimină toxinele și se oxigenează organele interne.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE