2022-05-24 06:32

Ce beneficii aduce consumul de KIWI pentru întreg organismul

 |  23:30
Ce beneficii aduce consumul de KIWI pentru întreg organismul

Kiwi e un fruct bogat în vitamina C care te ajută să ai un somn odihnitor. Dacă aveți probleme cu somnul ar fi bine să-l consumați chiar înainte de culcare. Pe lângă vitamina C, kiwi conține și vitaminele A, E, K, minerale, potasiu, calciu, magneziu, fosfor. Mai mult, fructul conține și o cantitate ridicată de fibre.

E o sursă foarte bună de serotonină, o substanță ce stimulează somnul. S-au făcut multe studii de-a lungul timpului care concluzionează că fructul contribuie la un somn bun și crește numărul de ore total de somn.

Dacă mănânci kiwi înainte de culcare reușești să adormi mai repede, nu te mai trezești pe parcursul nopții și ai un somn profund. Poate fi considerat un fel de sedativ natural, având în vedere faptul că conține flavonoizi. Substanțele reglează activitatea centrilor din creier ce coordonează somnul.

De asemenea, kiwi protejează ochii de degenerare, de cataractă și alte afecțiuni oculare.

Cum spuneam, conține și o cantitate mare de vitamina C care ajută la sinteza de colagen, menținând pielea fermă. Vitamina E din fruct ajută la reducerea ridurilor fine deja existente și previne apariția altora noi. Are și o cantitate ridicată de antioxidanți cu un rol puternic anti-îmbătrânire. Cantitatea mare de vitamina C și antioxidanți pe care le conține kiwi poate ajuta la tratarea persoanelor cu astm. Un studiu din 2000 a constatat că a existat un efect benefic asupra funcției pulmonare în rândul celor care au consumat regulat aceste fructe proaspete.

Acest fruct conține o mulțime de fibre, care sunt foarte bune pentru o digestie sănătoasă. De asemenea, kiwi conțin o enzimă proteolitică numită actinidină care poate ajuta la descompunerea proteinelor. Un studiu a descoperit recent că extractul de kiwi care conține actinidină a îmbunătățit foarte mult digestia majorității proteinelor.

Alte beneficii ale consumului de kiwi

Dacă suferi de constipație sau de retenție de apă, consumul regulat de kiwi are atât un efect laxativ, cât și un efect diuretic și depurativ asupra colonului.

Kiwi este un fruct proaspăt și delicios, care iți dă energie.

Mineralele pe care le conține ajută organismul să depășească starea de letargie și chiar te ajută să lupți contra depresiei.

Studiile au arătat că un consum de kiwi, ca parte dintr-o dietă sănătoasă, îmbunătățește circulația sângelui, reduce nivelul colesterolului și reglează tensiunea arterială.

 

Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE