2024-04-25 12:37

Cât de riscante sunt băuturile răcoritoare pe timp de vară. Avertismentul ANPC

 |  18:08
Cât de riscante sunt băuturile răcoritoare pe timp de vară. Avertismentul ANPC

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, face apel la români să fie extrem de atenți la băuturile răcoritoare expuse la soare sau ținute în căldură excesivă.

"Băuturile răcoritoare expuse la soare sau ținute în căldură excesivă, cu mult peste 25 de grade Celsius pot fi foarte periculoase.

Chiar și coloranții își schimbă structura și devin toxici.

Ce se poate schimba în compoziţie? Migrarea anumitor componenti din ambalajele din plastic care pot dăuna sănătăţii omului şi destabilizarea anumitor coloranţi, în special cei roşii, orange, galbeni generând anumite substanţe chimice care pot fi dăunătoare", scrie Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, pe pagina sa de Facebook. 

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, a oferit câteva detalii referitoare la capcanele falselor promoții şi cum putem face cumpărăturile din perioada reducerilor în siguranță.

"Au început reducerile de vară, iar acum este momentul să cumpărăm produse la prețuri mai mici. Dar mare atenție la capcanele falselor promoții !

Reducerile mari de preț, uneori chiar de până la 70% sau 90% într-o anumită perioadă, sunt binevenite pentru consumatori.

Dar, pentru a beneficia de aceste reduceri, fără să le fie afectate interesele economice, consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenționează să le achiziționeze, să fie extrem de vigilenți și să acorde maximă atenție tuturor detaliilor, în special în perioada marilor reduceri de prețuri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE