2020-12-05 04:43

Ați mâncat bine în aceste zile? Top 4 diete de slăbit rapid

 |  22:23
Ați mâncat bine în aceste zile? Top 4 diete de slăbit rapid

Cu siguranță doriți să pierdeți din kilograme în aceste zile…Știți cum se spune: un Nou An, un nou început! Când oamenii se simt suficient de rău în ceea ce privește corpul lor, ei caută schimbarea. Cea mai accesibilă schimbare este să încercați o dietă! Totul constă însă în a avea un plan realizabil. Iată patru dintre dietele care cuceresc topurile și recomandările.

Dieta mediteraneană este de multă vreme în topuri pe primul loc. Practic, nu mai reprezintă o noutate. Dieteticieni remarcabili, precum Amy Gorin - proprietarul Amy Gorin Nutrition din New York susțin această dietă. Gorin aplaudă dieta mediteraneană - bogată în legume întregi, fructe proaspete, cereale integrale, pește gras, ulei de măsline, nuci, leguminoase și vin roșu, plus lactate – pentru că reprezintă un mod echilibrat de a mânca. Dieta mediteraneană se concentrează pe alegerea alimentelor integrale. Dincolo de pierderea în greutate, aici există beneficii pentru sănătate asociate cu consumul de mâncare al italienilor, grecilor și al altor persoane care trăiesc în zone ale Mării Mediterane. Această abordare, spune Gorin, susține și sănătatea inimii și a creierului. De exemplu, o recenzie publicată în revista Metabolic Syndrome and Related Disorders a sugerat că o dietă mediteraneană, în special atunci când este combinată cu exerciții fizice și urmată mai mult de șase luni, este asociată cu creșterea redusă în greutate. De asemenea, dieta mediteraneană e legată de faptul că scade cu 25% riscul bolilor cardiace.

Nu e chiar așa un „moft”

Dieta vegetariană vine pe locul 2. Este dificil să apelezi la o dietă vegetariană - una în care să nu mănânci carne. Nu e chiar așa un „moft”, potrivit specialiștilor. Pierderea în greutate este totuși un beneficiu potențial de a opta pentru a mânca să zicem plante în loc de carne, potrivit unei analize publicată în 2016 în Journal of General Internal Medicine. Într-adevăr, specialiștii observau că o dietă vegetariană poate ajuta la pierderea în greutate, deoarece alimentele pe care le veți mânca (inclusiv fructe, legume, cereale integrale și proteine ​​pe bază de plante) conțin mai puține calorii și grăsimi. Îmbunătățirea sănătății dvs. poate fi un alt motiv pentru a adopta o dietă vegetariană. Când este planificată cu atenție, „o dietă vegetariană este o dietă minunată”, deoarece e săracă în grăsimi saturate”, spune Jeanne Tiberio de la Varsity Tutors, Massachusetts.

Dieta Keto rămâne și ea constant în topuri, aici pe locul 3. Dacă doriți să slăbiți rapid, această dietă a devenit o modalitate populară. Dar nu există o cercetare definitivă care să demonstreze că Keto este sigură și eficace pe termen lung. Ceea ce știm este că dieta - bogată în grăsimi, moderată, cu un nivel ridicat de carbohidrați are reputația de a fi provocatoare, mai ales dacă o faci fără supraveghere medicală. Atenție: când renunți la plan, s-ar putea să recuperezi toată greutatea pe care ai pierdut-o. Mulți vorbesc despre beneficiile acestei diete în ceea ce privește sănătatea (pentru combaterea diabetului de tip 2, anumite tipuri de cancer, boala Alzheimer și multe altele). Alții spun că lipsesc studiile controlate,  pe termen lung. „Deși ar trebui să mănânci foarte mult spanac și varză când ții keto, oamenii în general mănâncă slănină și ouă”, spun unele dintre comentariile despre această dietă…

Ceva nou

Dieta Jenny Craig - pe locul patru. Este ceva destul de nou în lumea dietelor. Jenny Craig include mesele preambalate - mesele și rețetele preambalate ale lui JC se concentrează pe restricționarea caloriilor, a grăsimilor și a mărimii porțiilor. Pe parcursul acestei diete e recomandat să aveți un consultant personal în nutriție. Jenny Craig oferă un program regulat de pierdere în greutate și unul special conceput pentru persoanele cu diabet zaharat tip 2. Experții în nutriție din SUA au apreciat că este sigură, sănătoasă din punct de vedere nutrițional și ușor de urmărit, dar au remarcat că prețul ridicat pe care îl implică o asemenea dietă poate fi un element de descurajare.

Potrivit nutriționiștilor, în general topurile cu diete sunt făcute pentru a genera păreri nu neapărat pentru a le urma. Deoarece fiecare cercetează și alege dieta care…îi place mai mult!


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE