2024-04-19 15:28

10 BENEFICII ale tratamentului cu nămol sapropelic din Lacul Ursu

 |  22:30
10 BENEFICII ale tratamentului cu nămol sapropelic din Lacul Ursu

Spa înseamnă sănătate prin apă. Sănătate prin resurse naturale. Iar la Sovata, vindecarea și starea de bine încep cu nămolul și cu apa sărată. Aici, totul vindecă, dar e musai să știi că aurul negru extras din Lacul Ursu este fără egal. Nămolul pleidogen are proprietăți terapeutice de înaltă calitate, iar efectele sale benefice durează minim 6 luni.

„Acest tip de nămol se remarcă printr-un conținut crescut de substanțe organice și anorganice, în special biostimuline și minerale (mai ales sare), ca și hidropexia și termopexia (înmagazinarea de căldură) ridicate, asigură un efect intens de transfer de substanțe biotrofice și căldură la aplicarea pe corp. Efectele se mențin multe ore de la terminarea procedurii, se cumulează de la o procedură la alta și induc activare neuro-imuno-endocrină pe termen lung.”, explică dr. Suzana Pretorian, balneolog Sovata.

Află că „nămolurile sapropelice din lacuri sărate solicită mai mult sistemul cardio-vascular și imunitatea, spre deosebire de cele sapropelice de liman (bogate în minerale, dar cu conținut mai scăzut de sare) sau cele de turbă. Nămolurile sapropelice de liman și cele de turbă se pretează mai bine la persoane vârstnice, inclusiv cu afecțiuni cardio-vasculare sau alte afecțiuni asociate, controlate medicamentos.”, precizează dr. Suzana Pretorian, de la Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Iată 10 atuuri fără egal ale tratamentului cu nămol sapropelic din Lacul Ursu:

1.Scade durerea, inflamația, retenția de apă

Are loc o vasodilatație intensă care permite îndepărtarea toxinelor și transferul de substanțe organice în corp, cu efect regenerator, de întinerire. Toate aceste efecte sunt de folos în bolile aparatului locomotor (spondiloze, discopatii, coxartroză, gonartroză, etc.), stări posttraumatice și postoperatorii (hernii de disc, proteze de șold, genunchi), ca și în multe boli ginecologice și infertilitate feminină.

2. Căldura relaxează tensiunile și contracturile musculare

Beneficiu important în durerile de postură din scolioze, cifoze, hiperlordoze, respectiv fibromialgie, poziții vicioase după imobilizări prelungite postfracturi, luxații, entorse;  anexite cronice, respectiv prostatite cronice la bărbați.

3. Nămolul sapropelic din Lacul Ursu conține estrogen și progesteron human-like

Aceste substanțe sunt transferate în corp prin aplicații externe de nămol sau interne (tampoane vaginale), mediate de apă și căldură, și induc modulare hormonală la nivel de hipotalamus, hipofiză și ovare, ușor observabilă prin analize hormonale seriate (pre- și posttratament). Efectul de reglare hormonală este cheia succesului în tratarea infertilității feminine la Sovata.

4. Poate întârzia instalarea menopauzei

Se realizează prin efect de activare hormonală și se obține amânarea unei potențiale instalări a osteoporozei, a unor boli-cardiovasculare sau a depresiei.

5. Împachetările cu nămol au și o serie de efecte generale: relaxare neuro-psihică, ameliorarea insomniei, efect antistres.

6. Prin terapia cu nămol se realizează o detoxifiere generală prin acțiune la nivelul pielii, ficatului, rinichilor, tubului digestiv, respectiv la nivel bronșic.

7. Împachetările cu nămol au efect de stimulare a imunității

După o perioadă de 2-3 săptămâni, în care imunitatea scade ușor, urmează alte câteva săptămâni de creștere peste valorile de start, cu menținerea în platou a imunității crescute, până la 6 luni - 1 an.

8. Sunt activate glandele endocrine cu hipofuncție: tiroida, suprarenalele, hipofiza, ovarele.

9. Beneficii pentru piele. Nămolul este utilizat și în cosmetică

Tratamentele pe bază de nămol ajută la îmbunătățirea unor imperfecțiuni ale pielii. „Nămolul sapropelic se aplică pe piele în strat subțire după procedura nămol wellness. Acesta are efect emolient, prin carbonatul de calciu, regenerant (inclusiv antirid) la nivelul pielii, prin vasodilatație cutanată, efect hidratant, exfoliant, prin efectul de gomaj al cristalelor de sare, regenerant, prin activarea circulației, de detoxifiere profundă și transfer de substanțe biotrofice: minerale, vitamine, substanțe coloidale și biostimuline.”, punctează dr. balneolog Suzana Pretorian.

10. Împachetărilor cu nămol oferă beneficii și bărbaților

Aceștia beneficiază de efectul antiinflamator, antialgic, miorelaxant, precum si detoxifiant, regenerativ, fie profilactic, fie pentru acuze reumatice (artroze, hernii de disc, tendinite și leziuni ligamentare,  boli inflamatorii articulare: spondilita anchilozantă, artrita urică) sau boli dermatologice (psoriazis, dermatita atopică).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE