2024-04-25 09:17

VITAMINELE care susțin cel mai bine sănătatea organismului. Unde le găsim

 |  20:19
VITAMINELE care susțin cel mai bine sănătatea organismului. Unde le găsim

Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru sănătate ta este să te asiguri că ai un aport optim de vitamine și minerale. Consumă alimente nutritive, care îți accelerează în mod natural metabolismul și îți asigura senzația de sațietate.

În cazul în care suspectezi că suferi de anumite deficiențe, nu ezită să te consulți cu medicul tău cu privire la anumite suplimente. Iată ce vitamine te ajută în procesul de slăbire.

Vitamina B2

Vitamina B2 contribuie la transformarea nutrienților din alimente în energie corporală utilizabilă, fapt care îți asigura un metabolism sănătos. Această vitamină se poate găsi în ouă, lapte, legume verzi și cereale integrale.

Vitamina B3

Susține funcționarea normală a glandei tiroide. O poți regăsi în mod natural în alimente precum avocado, morcovi, broccoli, ovăz, nuci, pui, curcan, peste gras (somon, macrou, etc.), carne de vită sau ouă.

Vitamina B6

Vitamina B6 contribuie, la rândul ei, la funcționarea glandei tiroide, reglând producția de hormoni tiroidieni și accelerând metabolismul. Principalele surse de vitamina B6 sunt tărâțele de grâu, germenii de grâu, ovăzul, sardinele, bananele și fructele uscate.

Vitamina C

Vitamina C prezintă o multitudine de avantaje pentru sănătatea organismului tău. Această ajută la transformarea glucozei în energie și îți poate accelera în mod natural metabolismul. Cea mai bună sursă de vitamina C este reprezentată de citrice: portocale, lămâi sau mandarine. Dacă nu îți place să le consumi că atare, le poți include în smoothie-uri delicioase.

Vitamina D

Lipsa vitaminei D este asociată cu inflamația din corp și chiar cu obezitatea. Un aport optim de vitamina D poate combate inflamația și poate normaliza nivelul de zahăr din sânge.

Inozitolul

Inozitolul reprezintă un membru al familiei de vitamine B și este „fabricat” de organism. Acesta este în mod frecvent recomandat femeilor care suferă de ovare polichistice și care au probleme în ceea ce privește ciclul menstrual neregulat și insulină crescută. Dacă aceste afecțiuni îți sunt cunoscute, consulta-te cu medicul tău în ceea ce privește suplimentele care conțin inositol. În paralel, poți încerca să incluzi în dietă ta alimente precum cereale integrale, ouă, citrice sau nuci.

Colina

Colina este, la rândul ei, o membră a familiei de vitamine B, care se produce în mod natural în ficat. Colină este necesară pentru a metaboliza în mod corect grăsimile. Cele mai bune alimente pe care le poți consumă în acest sens sunt germenii de grâu, alunele, castravetele și conopidă.

Sursa: Andreearaicu.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE