2024-04-25 20:09

VESTE IMPORTANTĂ. Se reduce numărul paturilor pentru pacienții Covid și automat va crește numărul de paturi pentru cei non-Covid

 |  11:12
VESTE IMPORTANTĂ. Se reduce numărul paturilor pentru pacienții Covid și automat va crește numărul de paturi pentru cei non-Covid

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că va fi modificat un ordin de ministru prin care poate fi redus numărul paturilor pentru pacienţii Covid şi crescut numărul celor pentru pacienţii non-Covid.

Ioana Mihăilă susține că până săptămâna viitoare DSP-urile vor avea baza legală pentru revizuirea spitalelor în baza noilor condiţii. “Spitalele nu sunt închise şi spitalele au primit acordul prin modificarea ordinului să îşi poată deschide şi circuite Covid şi non-Covid şi lucrul ăsta s-a întâmplat încă din luna martie. În plus faţă de asta, săptămâna aceasta am avut discuţii atât cu managerii spitalelor din ţară, cât şi cu direcţiile de sănătate publică şi am convenit un prim draft de modificare a ordinului de ministru aşa încât să stabilim nişte criterii şi nişte trepte clare care raportat la incidenţa din judeţul respectiv şi raportat la numărul de paturi de terapie intensivă poate, să ne dea liniile şi timpii în care putem să reducem numărul de paturi COVID şi să creştem numărul de paturi pentru pacienţii non-COVID. Sper că până săptămâna viitoare să avem ordinul nou aşa încât direcţiile de sănătate publică să aibă baza legală să reavizeze spitalele pe noile condiţii”, a declarat ministrul Sănătăţii în localitatea giurgiuveană Vedea.

Mai multe spitale din Capitală desemnate iniţial pentru a trata pacienţi COVID au revenit sau urmează să revină la tratarea pacienţilor non-Covid, în cauză fiind vorba despre spitalele Colentina şi Foişor. O altă unitate care este ocupată cu doar de 8 pacienţi COVID este Spitalul CF Witting, medicii solicitând vehement revenirea la statutul iniţial.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE