2020-12-05 20:06

Vecinii maghiari dezvoltă un MEDICAMENT care inhibă capacitatea de infectare a COVID-19

 |  10:42
Vecinii maghiari dezvoltă un MEDICAMENT care inhibă capacitatea de infectare a COVID-19

O echipă de cercetători maghiari a pus bazele unui medicament pe bază de proteine, care ar către inhiba capacitatea de infectare a COVID-19, relatează Növekedés.hu, citat de MTI.

Cercetătorii s-au gândit încă de la început la o substanţă activă care poate, în acelaşi timp, să neutralizeze virusul, dar şi să ofere o protecţie preventivă, adică să fie adecvată şi pentru o imunizare pasivă, scrie Mediafax. În acest scop, a fost dezvoltat un preparat bicomponent, pe bază de proteine, care poate fi privit ca o capcană moleculară, întrucât se ataşează la spicula glicoproteică S prin care virusul ar adera la celule, şi care astfel nu mai are capacitatea să facă acest lucru.

Ajunsă în fluxul sanguin, apare și în ţesutul pulmonar și pătrunde în alveolele pulmonare, adică exact în zona în care ajunge şi coronavirusul în urma contractării infecţiei, astfel că împiedică virusul să infecteze celulele.

În următoarele luni, substanţa activă va fi testată pe animale. În paralel au fost demarate pregătirile pentru autorizarea europeană, respectiv pentru procedura necesară efectuării studiilor clinice. Studiile clinice ar putea începe cel mai devreme la sfârşitul anului 2021, începutul anului 2022. Substanţa activă va putea fi administrată pe cale intravenoasă sau subcutanată, sub formă de injecţie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-12Parerea ta...

MUNCA DE ECHIPA
12 Iul 2020

Acești medici curajoși și principali, care respectă principiile de consimțământ preventiv și consimțământ informat, sunt cei care ar trebui să conducă calea de urmat în asistența medicală astăzi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE