2024-04-16 16:31

Vara a trecut, dar țânțarii își fac în continuare de cap. Cinci infecții cu West Nile în ultima săptămână

 |  19:14
Vara a trecut, dar țânțarii își fac în continuare de cap. Cinci infecții cu West Nile în ultima săptămână

Vara a trecut, dar țânțarii își fac în continuare de cap. Cinci persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână în România. Numărul total al celor infectați a ajuns la 42, de la începutul lunii iunie și până acum, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Un număr de 20 cazuri s-au înregistrat în Bucureşti. Pe judeţe situaţia este următoarea: Botoşani (1), Brăila (2), Braşov (1), Constanţa (3), Dâmboviţa (2), Galaţi (3), Giurgiu (1), Ilfov (4), Iaşi (3), Olt (1), Sibiu (1). Şase cazuri de infecţie cu virus West Nile au avut dublă expunere: 2 cazuri atât în Municipiul Bucureşti cât şi în judeţul Constanţa şi 2 cazuri atât în Bucureşti cât şi în judeţul Ilfov, 1 caz atât în Ilfov cât şi în Ialomiţa şi 1 caz Bucureşti şi în Ialomiţa.

S-au înregistrat 4 decese: judeţul Constanţa (1), Brăila (2), Bucureşti (1).

Se recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre); să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE