2024-04-25 03:05

Valeriu Gheorghiță: Vaccinul reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital

 |  23:00
Valeriu Gheorghiță: Vaccinul reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat duminică seara că România se află la începutul valului 4 de pandemie. Medicul susţine că ţara noastră este „mult sub media europeană” în privința procentului de populație vaccinată, lucru care trebuie îmbunătățit.

„Trebuie să înţelegem să ne vaccinăm şi să nu amânăm această decizie. Vedem că în vestul Europei şi în SUA infecţiile cu Delta au crescut foarte mult. Este păcat să pierdem beneficiile şi situaţia epidemiologică favorabilă din acest moment”, a declarat şeful CNCAV la Antena 3.

„Cantitatea de virus pe care o persoană infectată cu Delta o are este de peste 1.000 de ori mai mare decât virusul iniţial”, a mai zis acesta.

Medicul a adăugat că, din calculele realizate de specialiști, probabil la jumătatea lunii septembrie se va ajunge la 1.500 de noi cazuri de infectări pe zi. „S-ar putea să fie mult mai serioasă creșterea”, a avertizat el. „Vaccinul reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital”, a mai spus dr. Gheorghiță.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE