2024-04-20 10:28

Valeriu Gheorghiță: Nu este recomandată combinarea a două sau mai multor vaccinuri. Nu s-a pus problema să se retragă complet serul AstraZeneca

 |  09:45
Valeriu Gheorghiță: Nu este recomandată combinarea a două sau mai multor vaccinuri. Nu s-a pus problema să se retragă complet serul AstraZeneca

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, subliniază că nu este recomandată combinarea a două sau mai multe tipuri de vaccinuri. Precizările vin în contextul unei reticențe manifestate în rândul populației cu privire la administrarea serului produs de compania AstraZeneca, atitudine pe care Gheorghiță o consideră firească.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat, miercuri, că a ajuns la concluzia că există o legătură de cauzalitate între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca, această reacție putând fi inclusă în lista efectelor adverse foarte rare.

„Nu s-a pus problema să se retragă complet acest tip de vaccin. (…) Dacă se va decide o impunere a unei limite de vârstă de la care să nu se mai administreze vaccinul de la AstraZeneca şi există persoane care au primit prima doză şi sunt sub acea limită de vârstă, se va lua o decizie privind schema de vaccinare, dacă se continuă cu acelaşi vaccin sau se va continua cu un alt tip de vaccin, după exemplul Germaniei. (…) Dacă avem o persoană care a dezvoltat evenimente trombotice după prima doză, clar este contraindicată administrarea celei de a doua doze cu acelaşi tip de vaccin, însă, nu ne aşteptăm ca la a doua doză să apară aceste evenimente„, a declarat Valeriu Gheorghiță, miercuri seara, la TVR.

În acest context, medicul militar a precizat că specialiștii nu recomandă combinarea mai multor vaccinuri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE