2022-01-16 12:53

Vaccinul AstraZeneca, ajuns duminică în România, nu este atât de eficient împotriva tulpinii sud-africane a Covid

 |  10:05
Vaccinul AstraZeneca, ajuns duminică în România, nu este atât de eficient împotriva tulpinii sud-africane a Covid

Compania britanică AstraZeneca a explicat sâmbătă că vaccinul său, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, oferă doar o protecție limitată împotriva mutației sud-africane a noului coronavirus, potrivit datelor preliminare ale unui test clinic, scrie hotnews.ro.

Prima tranşă de vaccinuri de la AstraZeneca, a ajuns duminică dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino", iar în cursul zilei, 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

Studiul realizat de universitățile Witwatersrand (Africa de Sud) și Oxford a arătat că vaccinul a avut o eficiență semnificativ mai redusă împotriva variantei sud-africane a Sars-Cov-2.

Tulpinile de coronavirus care îi îngrijorează cel mai mult la acest moment pe oamenii de știință și pe experții în sănătate sunt cele britanică, sud-africană și braziliană, ce par să se răspândească mai rapid ca altele.

”În această fază I/II de mică amploare a testelor, primele date arată o eficacitate limitată împotriva formelor medii ale bolii provocate de varianta sud-africană B.1.351”, a declarat un purtător de cuvânt AstraZeneca, după articolul publicat de Financial Times.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE