2024-04-19 19:08

Vaccinul anti-COVID, prea RISCANT pentru cei foarte în vârstă şi bolnavi

 |  00:03
Vaccinul anti-COVID, prea RISCANT pentru cei foarte în vârstă şi bolnavi

Noi date despre vaccinul anti-COVID, aflat inca in faza experimentala, vin din Norvegia, acolo unde specialiştii au declarat că vaccinul este prea riscant pentru persoanele foarte bătrâne.

Oficialii norvegieni au transmis vineri că în întreaga ţara 23 de oameni au murit la scurt timp după primirea primei doze de vaccin anti-COVID. Din aceste decese, la 13 cadavre autopsiile au relavat conexiuni între efectele secundare şi cauza morţii, notează bloomberg.com, care citează Agenţia Norvegiană de Medicină.

Mai exact, efectele secundare au cauzat reacţii severe la pacienţii foarte în vârstă, sau bătrâni cu boli incurabile.

"Pentru cei cu o sănătate fragilă, chiar şi cele mai mici efecte secundare cauzate de vaccin pot avea consecinţe extrem de grave. Pentru cei care au o speranţă de viaţă scurtă, beneficiile vaccinului pot fi minime sau chiar irelevante", au precizat reprezentanţii Institului de Sănătate Publică din Norvegia, citati de Antena 3.

Avertizările nu înseamnă însă că tinerii sau adulţii sănătoşi ar trebui să evite vaccinarea. Dimpotrivă, pentru ei vaccinul s-ar putea dovedi salvator. Totuşi, rezultatele obţinute pe pacienţii foarte bătrâni sunt de urmărit în continuare, pe măsură ce ţările incep monitorizarea pacienţilor vaccinaţi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE