2024-04-23 15:00

Vaccinarea anti-COVID se extinde: peste 36.000 de doze vor fi distribuite de luni în toată țara

 |  18:37
Vaccinarea anti-COVID se extinde: peste 36.000 de doze vor fi distribuite de luni în toată țara

Vaccinarea anti-COVID-19, pentru Etapa I, se extinde, începând de luni, în toate judeţele din ţară, unde vor fi distribuite peste 36.000 de doze de vaccine, care au fost solicitate de centrele de vaccinare din țară.

"Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale", a transmis, duminică după-amiază, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

CNCAV a menţionat că, în conformitate cu instrucţiunile, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Muncipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin.

Centrul regional de stocare pregăteşte, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite şi o distribuie, în consecinţă, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-03

In legatura cu acest articol...

Decizie de ULTIMĂ ORĂ. Se închid restaurantele, barurile și sălile cu jocuri de noroc din tot județul Ilfov

Noua tulpină de coronavirus a ajuns în România! Alertă la Matei Balș

Coronavirus: 3.034 cazuri noi, din 9.829 de teste. Câți români se află în stare gravă




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE