2024-04-18 22:41

Vaccinare din mașină! Când se vor înființa primele centre DRIVE-THRU

 |  18:12
Vaccinare din mașină! Când se vor înființa primele centre DRIVE-THRU

Valeriu Gheorghiţă a anunţat, marţi, că, în perioada următoare, vor fi identificate locurile potrivite pentru înfiinţarea de centre de imunizare de tip ‘drive-thru’.

“Centrele de tip ‘drive thru’ (...) sunt prevăzute pentru etapa a treia. În perioada următoare vom identifica locaţiile potrivite şi, eventual, oraşele în care vom lua în calcul înfiinţarea unui astfel de centru de tip ‘drive thru’, pe de o parte, pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, a persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fix”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Centrele de vaccinare drive-through sunt centre de vaccinare fixe amenajate în mod special pentru etapa a III-a a procesului de vaccinare care este adresată populației generale. Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, organizarea și amenajarea acestor centre se vor face în marile aglomerări urbane, în zone care permit accesul persoanelor cu mijloace auto proprii.

Şeful CNCAV a amintit că pentru toată campania de vaccinare anti-COVID sunt prevăzute aproximativ 750 de centre, cumulând peste 1.760 de cabinete de imunizare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-02

In legatura cu acest articol...

Câte cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-CoV-2 au fost depistate în ultima săptămână în România

Flacoane cu VACCIN Pfizer, aruncate din greșeală la gunoi




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE