2024-04-24 00:37

Vaccinare antigripală în farmacii. Ce trebuie să faci

 |  17:08
Vaccinare antigripală în farmacii. Ce trebuie să faci

Colegiul Farmaciştilor din România anunţă demararea unui program pilot de vaccinare antigripală în farmaciile comunitare, pentru a proteja populaţia în faţa unui sezon gripal care se anunţă a fi dificil. Vaccinarea urmează să fie efectuată doar de farmaciştii care au absolvit cursuri de pregătire postuniversitară în acest sens, se arată într-un comunicat.

„Necesitatea implementării acestui program pilot este justificată, în condiţiile în care ratele de acoperire vaccinală în România sunt în scădere, iar sezonul gripal 2022-2023 este mai sever comparativ cu ultimele două sezoane, motiv pentru care a şi fost instituită starea de alertă epidemiologică din cauza gripei”, se arată într-un comunicat al Colegiului Farmaciştilor. Vaccinul gripal nu este oferit gratuit în farmacii - cei care doresc să le fie administrat trebuie să îl cumpere în prealabil

Vaccinarea antigripală se poate face, în acest moment, în farmaciile autorizate din Bucureşti şi din 15 judeţe, arată Colegiul Farmaciștilor.

Lista farmaciilor, în continuă completare, unde se desfăşoară vaccinarea împotriva gripei sezoniere este publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii la rubrica Pacienti/Farmacii şi drogherii/tabel farmacii vaccinare şi pe site-ul Colegiului Farmaciştilor din România www.colegfarm.roprecum şi pe site-ul www.serviciifarmaceutice.ro.

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere în farmaciile comunitare trebuie să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puţin o dată vaccinaţi împotriva gripei sezoniere. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-17

In legatura cu acest articol...

Elevi minori, prinși DROGAȚI la școală

CEDO a decis ca familiile formate din persoane de ACELAȘI sex trebuie recunoscute legal și protejate

2022, al treilea cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice din România

BĂUTURILE care te pot scăpa de durerile de spate




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE