2024-04-16 11:52

Un VACCIN deja folosit ar putea preveni și CORONAVIRUSUL

 |  20:51
Un VACCIN deja folosit ar putea preveni și CORONAVIRUSUL

Un vaccin administrat în copilărie ar putea încetini răspândirea coronavirusului, până la apariția pe piață a serului dedicat combaterii COVID-19, arată unele cercetări.

Vaccinul cunoscut ca și MMR în Regatul Unit - o combinație de elemente active care să combată trei boli, respectiv rujeola, oreionul și rubeola, ar putea funcționa și în cazul coronavirusului, este concluzia la care au ajuns oamenii de știință, potrivit cotidianului The Sun.

Studiile arată o rată a infecției mai mică în cazul copiilor care au fost vaccinați MMR, sau apariția unor simptome mai puțin severe.

„Vaccinul MMR este considerat un vaccin sigur cu foarte puține efecte secundare. Dacă are avantajul final de a preveni infecția cu Covid-19, de a preveni răspândirea virusului, de a reduce severitatea acestuia sau de o combinație a oricăruia sau a tuturor acestor factori, ar avea un raport foarte mare beneficiu/risc” a declarat profesorul David Hurley, de la Universitatea din Georgia.

Vaccinul protejează împotriva a trei boli separate - rujeola, oreionul și rubeola - printr-o singură injecție și este administrat copiilor de la vârsta de nouă luni. Descoperirea a fost făcută în aprilie, de experți ai Universității din Cambridge.

Aceștia au descoperit că proteinele cheie din rujeolă, oreion și virusul rubeolei au o asemănare neașteptată cu anumite proteine din virusul care provoacă Covid-19, cunoscut sub numele de SARS-CoV-2.cNu se știe dacă similitudinea este suficient de apropiată pentru a conduce la un răspuns imun cu reactivitate încrucișată, dar studiile necesită aprofundări.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE