2020-12-05 13:07

Un nou vaccin împotriva COVID-19 va intra în faza de testare. 30.000 de voluntari vor lua parte la teste

 |  10:00
Un nou vaccin împotriva COVID-19 va intra în faza de testare. 30.000 de voluntari vor lua parte la teste

Compania americană Moderna a anunțat că vaccinul pe care îl dezvoltă împotriva noului coronavirus va intra în faza de testare începând cu luna iulie. Testele vor fi realizate pe 30.000 de voluntari.

Obiectivul principal al studiului clinic va fi prevenirea simptomelor de Covid-19, boala provocată de noul coronavirus. Al doile obiectiv major va fi prevenirea unei forme grave de boală, definită prin nevoia de spitalizare a oamenilor.

Moderna a anunţat că a selectat o doză de 100 de micrograme de vaccin pentru faza finală a studiului clinic. La acest nivel de doză, compania va putea să livreze aproximativ 500 de milioane de doze pe an şi, eventual, până la 1 miliard de doze pe an, începând din 2021, de la centrul de producţie al companiei din SUA şi prin colaborarea strategică cu producătorul elveţian Lonza.

Compania a explicat că a ales doza de 100 de micrograme pentru a maximiza răspunsul imun şi a minimiza reacţiile adverse.

Moderna a arătat că a fabricat suficiente doze de vaccin pentru a începe studiul de faza 3.

În faza intermediară, compania a înrolat 300 de adulţi sănătoşi, care au primit cel puţin o doză de vaccin, precum şi primii 50 de adulţi mai maturi, cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani.

Testarea vaccinului la adulţi mai în vârstă are o importanţă majoră, deoarece această grupă prezintă un risc mai mare pentru efectele cele mai severe ale virusului, iar adulţii în vârstă au de obicei o imunitate mai puţin eficientă.

Studiul intermediar testează siguranţa şi eficacitatea preliminară a două doze de vaccin administrate la 28 de zile distanţă. Participanţii la studiu vor fi urmăriţi un an.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE