2024-04-18 11:07

Un MEDICAMENT vital în tratarea COVID ajunge în România

 |  18:06
Un MEDICAMENT vital în tratarea COVID ajunge în România

Aproximativ 440.000 de tablete de Favipiravir, sau FluGuard cum mai este el cunoscut, un antiviral dovedit eficient pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus, vor ajunge în România începând cu 28 noiembrie. Alte 110.000 de tablete urmează să ajungă până la data de 15 decembrie 2020. Este al doilea lot de Favipiravir care ajunge în România, după ce primele 220.000 de tablete au venit în țară în luna octombrie.

Începând cu luna ianuarie 2021, compania poate livra circa 500.000 tablete lunar, în funcție de necesarul pe care Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătății îl va solicita. În paralel, Terapia Cluj, care a adus în țară Favipiravir, analizează și posibilitatea fabricării acestui medicament în România, în colaborare cu o altă companie românească, pentru a asigura astfel o aprovizionare stabilă și un acces rapid al pacienților la tratament.

"Ne bucurăm că am reușit într-un timp record să aducem cantități suficiente de FluGuard, un medicament esențial în spitalele de boli infecțioase și în alte unități medicale care tratează pacienții COVID-19. Medicamentul are dublă indicație: în gripa sezonieră și în infecția cu SARS-CoV-2 și poate fi administrat atât în spital cât și în ambulatoriu datorită formei sale orale, la recomandarea medicului specialist sau de medicină de familie. Este un medicament care va fi eliberat doar pe bază de prescripție medicală, iar costul tratamentului este unul accesibil mai ales pentru un medicament inovativ cum este acesta și ajunge la maximum 200 de lei de pacient. Această desfășurare de forțe pentru aducerea în țară a acestui medicament demonstrează dorința noastră de a susține în continuare sistemul de sănătate din România în tratarea cazurilor confirmate de COVID-19", afirmă dr. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj.

Eficiență dovedită

Favipiravir este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal. În prezent, acest medicament și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor diagnosticați cu coronavirus și este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India precum și în alte țări din zona asiatică. După apariția COVID-19, studiile clinice au demonstrat că Favipiravir reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puțin de 12 zile. În același timp, ameliorează și simptomele infecției provocate de SARS-Cov-2.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE