2024-04-16 09:54

Un MEDICAMENT VITAL ajunge în sfârșit în România

 |  17:25
Un MEDICAMENT VITAL ajunge în sfârșit în România

Un medicament vital pentru pacienții cu afecțiuni tiroidiene, care s-a găsit extrem de greu de la începutul anului, va ajunge în perioada următoare în farmaciile din România.

Primele cutii din cele 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi distribuite în farmacii începând cu data de 28 septembrie. Se estimează că această cantitate va asigura necesarul pe 3 luni pentru 12.500 de pacienți sau pe o lună pentru 37.500 de pacienți.

Din păcate, acest medicament, importat parallel, nu este compensat în România, spre deosebire de alte state europene, astfel va putea fi achiziționat din farmacii doar la preț întreg.

"În prezent, ne aflăm, cu una dintre companiile distribuitoare angro membră a ADEM și Deținător al Autorizației de Import Paralel, la finalul procedurilor de punere pe piață a Euthyrox 100 mcg, cutii a 50 de comprimate (formularea veche, cu lactoză) importat paralel din Italia. Autorizația de import paralel a fost emisă de către ANMDMR în 13 iulie 2020. Deținătorul Autorizației de Import Paralel al Euthyrox 100 µg comprimate din Italia, a re-ambalat medicamentul pentru a fi pus pe piață în România, conform procedurilor legale în vigoare privind etichetarea și serializarea, aplicabile pentru medicamentele importate paralel. Prețul Euthyrox importat paralel este același cu al Euthyrox importat direct în România și a fost publicat în Monitorul Oficial în 10 septembrie 2020. O cantitate de aprox. 25.000 de cutii a 50 de comprimate vor fi importate paralel în România în următoarea perioadă, primele cantități urmând a fi distribuite în farmacii începând cu 28 septembrie 2020. Aceste cantități vor asigura necesarul pe 3 luni a 12.500 de pacienți sau pe o lună a 37,500 de pacienți. Precizăm că medicamentele importate paralel nu sunt compensate în România, spre deosebire de alte state europene, prin urmare Euthyrox din import paralel va putea fi achiziționat din farmacii doar la preț cu amănuntul, ne-decontat de stat", anunță Asociația Distribuitorilor de Medicamente.

O cutie cu 50 de comprimate asigură tratamentul unui pacient pe o durată de 1,5 luni, astfel că Asociația Distribuitorilor de Medicamente face apel la pacienți să nu achiziționeze cantități mai mari decât necesarul pe maximum 3 luni, pentru ca medicamentele să poată ajunge la cât mai mulți pacienți.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE