2024-04-23 22:39

ULTIMA ORĂ: Vaccinul AstraZeneca a fost APROBAT în UE. Cum funcționează și ce avantaje are

 |  17:44
ULTIMA ORĂ: Vaccinul AstraZeneca a fost APROBAT în UE. Cum funcționează și ce avantaje are

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vineri vaccinul produs de AstraZeneca. Este cel de-al treilea vaccin aprobat în Uniunea Europeană după cele de la Pfizer și Moderna.

EMA: „Rezultatele combinate din 4 studii clinice din Regatul Unit, Brazilia și Africa de Sud au arătat că vaccinul COVID-19 AstraZeneca este sigur și eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de 18 ani”.

Vaccinul ar avea o eficacitate de 70%, dar există anumite avantaje. Este mult mai uşor de transportat şi depozitat decât cele de la Pfizer şi Moderna.

Al treilea vaccin din Europa acționează diferit în organism față de primele două. În timp ce Pfizer și Moderna se bazează pe ARN mesager, serul de la Astrazeneca are la bază principiul de livrare prin vector viral.

Astfel, vaccinul dezvoltat de britanici se folosește de un alt tip de virus, care nu provoacă boală, dar care intră în celule și învață organismul cum să lupte cu virusul.

”Practic în urma acestei infectii false de altfel, organismul nostru este antrenat să recunoască acea porțiune din virusul SARS-CoV-2 pentru ca în mometul în care întâlnim infectia adevărată să avem prrima linie de apărare” spune Ștefan Dascălu, cercetător, conform Alephnews.

În tot acest timp, nemții spun că vaccinul de la Astrazeneca nu ar fi eficient la persoanele trecute de vârsta de 65 de ani. Susțin că nu s-au făcut suficiente teste la această categorie de persoane. Britanicii spun, însă, că nu avem motive de îngrijorare.

Ștefan Dascălu, cercetător: ”Răspunsul imunitar, evident, ne așteptăm ca la o persoană în vârstă să fie puțin mai slab, dar din câte știu vaccinul Astrazeneca a obținut rezultate foarte bune, o eficiență foarte mare, chiar și în grupurile vârstnice.”

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer și Moderna, serul Astrazeneca a provocat mai puține efecte adverse.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-29

In legatura cu acest articol...

Noua tulpină de COVID-19, confirmată la încă 10 pacienți

Coronavirus: 2.737 cazuri noi. Câți români se află în stare gravă la ATI?




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE