2022-01-28 04:48

ULTIMA ORĂ: Zece țări europene REIAU vaccinarea cu serul Astra Zeneca

 |  23:33
ULTIMA ORĂ: Zece țări europene REIAU vaccinarea cu serul Astra Zeneca

Țările europene reiau rând pe rând vaccinarea cu serul AstraZeneca, după decizia Agenției Europene a Medicamentului, anunțată joi seară, de a menține vaccinul în folosință.

Italia și Germania, Letonia și Lituania au anunțat că vor relua vineri imunizările împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, a anunțat joi seară premierul italian Mario Draghi, citat de Euronews.

De asemenea, ministrul Sănătății din Cipru a declarat că și țara sa va relua de mâine imunizările cu acest ser.

Și Franța este gata să reia campania de vaccinare cu serul rău famat. Chiar premierul francez Jean Castex a anunțat că așteaptă să fie imunizat cu AstraZeneca, vineri.

Portugalia a transmis că procesul de vaccinare va fi reluat de luni, potrivit BBC.

Spania a confirmat că va relua administrarea vaccinului coronavirus AstraZeneca de miercurea viitoare, potrivit The Guardian. Ministrul sănătății Carolina Darias a declarat: „Decizia a fost luată în unanimitate, deoarece beneficiile au depășit riscurile, în conformitate cu constatările Agenției Europene pentru Medicamente”.

Ministrul olandez al sănătății, Hugo de Jonge, a declarat că Olanda va relua utilizarea vaccinului AstraZeneca Covid-19 săptămâna viitoare, potrivit Reuters. Irlanda se așteaptă să anunțe mâine decizia sa cu privire la reluarea lansării vaccinului AstraZeneca Covid-19, potrivit The Guardian.Dramă în televiziune! Prezentatoarea celei mai iubite emisiuni a murit din cauza cancerului

Suedia a anunțat că va lua o decizie cu privire la reluarea vaccinării cu AstraZeneca abia săptămâna viitoare.

În România, vaccinarea cu un singur lot AstraZeneca a fost suspendată, iar Comitetul de Vaccinare a precizat, în această seară, că vineri va lua o decizie în privința lui. 

Agenția Europeană pentru Medicamente a transmis, joi, că vaccinul este „sigur și eficient” Cu toate aceastea, oficialii au precizat că nu pot exclude definitiv o legătură între vaccinare și apariția cheagurilor de sânge și din acest motiv investigațiile vor continua. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE