2021-04-20 19:05

Trei noi SIMPTOME COVID care trebuie să te trimită de urgență la spital

 |  18:55
Trei noi SIMPTOME COVID care trebuie să te trimită de urgență la spital

Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, anunță alte trei simptome care trebuie să fie atent monitorizate de persoanele infectate cu Covid care au comorbidităţi sau de persoanele vârstnice, acestea putând indica o agravare a bolii care impune neapărat consultul medical.

"Aş vrea să atrag atenţia asupra simptomatologiei care ar trebui să trimită pacientul către un consult medical în spital. Dacă în valul doi vorbeam în mod deosebit de o monitorizare a saturaţiei, sigur, saturaţia rămâne un parametru care trebuie monitorizat acasă, dar este extrem de important ca persoanele, mai ales cele care au comorbidităţi sau sunt persoane vârstnice, să îşi monitorizeze pofta de mâncare, lipsa poftei de mâncare este un semnal de alarmă, somnolenţa excesivă şi presiunea care apare la nivelul toracelui, durerea toracică difuză. Sunt trei simptome care trebuie atent monitorizate la aceste categorii de persoane şi care trebuie să indice o posibilă evoluţie spre agravare şi impun consultul medical", a declarat joi, pentru Agerpres, managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler.

Oficialul unității spitalicești mai susține că un lucru îngrijorător sunt formele de complicaţii care apar la pacienţii din terapie intensive: "Un lucru extrem de îngrijorător este modul de evoluţie al bolii COVID la pacienţii critici şi complicaţiile care apar mai frecvent la pacienţii din terapie intensivă. Ca o caracteristică a valului trei, în Institutul "Marius Nasta" constatăm apariţia mai frecventă a evenimentelor trombotice arterio-venoase, complicaţii de temut ale evoluţiei în terapie intensivă a pacienţilor cu infecţie SARS-COV-2. În ultimele săptămâni am avut o serie de pacienţi, unii fără comorbidităţi, care au dezvoltat tromboze arteriale, cu ischemii de membre superioare sau membre inferioare, care în urma consultului efectuat de către colegii noştri din chirurgie vasculară au avut indicaţie de amputaţie".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE