2020-12-04 18:50

TRATAMENT folosit pentru victimele Colectiv, folosite pentru pacienții COVID

 |  15:38
TRATAMENT folosit pentru victimele Colectiv, folosite pentru pacienții COVID

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Constanţa, că cele patru barocamere mobile achiziţionate de statul român după tragedia de la Clubul Colectiv, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, ar putea fi folosite pentru tratarea pacienţilor COVID-19, dacă se solicită acest lucru.

"Fiecare pacient este consultat, evaluat şi tratat de un medic curant. În măsura în care se solicită, vom avea şi acest tratament", a răspuns Tătaru la întrebarea de ce nu sunt folosite pentru terapia cu oxigen şi respectivele barocamere, ţinând cont de situaţia dificilă în care se află sistemul medical în această perioadă pandemică COVID-19.

Potrivit ministrului Sănătăţii, fiecare medic curant are libertatea luării deciziei cu privire la actul medical, aceştia putând beneficia de orice resursă existentă.

"Să fim foarte bine înţeleşi, avem toate tratamentele care se fac în acest moment în lume pentru un pacient infectat cu SARS-COV-2. Fiecare medic curant are libertatea deciziei actului medical. În măsura în care solicitările, dincolo de tot ce avem, antivirale, anticoagulante, antiinflamatorii, dexametazonă, ventilaţie mecanică asistată, atunci se va beneficia de orice resursă pe care o avem la îndemână", a declarat ministrul Sănătăţii, conform Agerpres.

El a mai menţionat că "este asigurat orice act medical de CNAS, pentru cetăţeanul român, în acest moment, inclusiv pentru cel neasigurat, infectat SARS-COV-2". 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-29

In legatura cu acest articol...

Cum poate fi reluată activitatea în competițiile pentru copii și juniori în plină pandemie

FIREA solicită redeschiderea ȘCOLILOR din București

Focar de COVID la Astra. Ce spune LPF despre amânarea meciului cu Dinamo

Alexandru Rafila, avertisment dur după creșterea numărului de cazuri: În maxim o lună, s-ar putea dubla

Coronavirus: 6481 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Câți români se află în stare gravă
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE