2024-04-23 13:07

TRAGEDIE fără explicații: Un bărbat vindecat de COVID-19 a murit în spitalul din Slatina

 |  23:49
TRAGEDIE fără explicații: Un bărbat vindecat de COVID-19 a murit în spitalul din Slatina

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, care se afla internat în urma contractării SARs-CoV-2, a murit în spital după ce rezultatele a două teste arătau că s-ar fi vindecat de boală.

Povestea cutremurătoare a unei familii din Slatina și drama trăită de bărbat sunt relatate de adevărul.ro care a discutat cu apropiații bărbatului care fusese bolnav de COVID-19.

Valerică Băeat a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în 11 august 2020, inițial fiind suspect de toxiinfecție alimentară, deoarece avea o erupție pe corp, manifesta frusoane și probleme digestive. Ulterior, acesta a fost transferat pe secția COVID-19 a spitalului după ce a fost confirmat cu boala.

Pe toată perioada internării, bărbatul a comuicat cu familia și apropiații doar telefonic, iar la un moment dat și-a sunat soția anunțând-o că se află internat la Terapie Intensivă unde nu mâncase, nu băuse apă și nimeni din personalul medical nu trecuse pe la el, mai ales că un test de coronavirus avea rezultate negative.

„Joi-seara, când s-a primit primul test, a fost negativ. Vineri m-a sunat pe mine dimineaţă, şi-mi zicea, aşa, ca şi când ar fi plâns, ca şi cum era disperat, că nu a mai trecut nimeni pe la el şi el are nevoie de oxigen. Au început să mă sune toate cunoştinţele că le-a sunat să-mi spună «spune-i tu lu’ Luminiţa că m-au lăsat să mor, că…» A sunat vecinii la ţară, a sunat un coleg… Nu ştiu ce s-a întâmplat atunci, cred că a făcut şi un atac de panică, ori s-a speriat. Mi-a spus că nu a mai trecut nimeni pe la el de seara”, a declara soția bărbatului în urmă cu două săptămâni.

În acea perioadă, după două teste negative de covid, bărbatul a fost transferat la o secție-suport, însă după doar câteva ore a fost internat din nou la Terapie Intesivă deoarece starea de sănătate i se înrăutățise. Bărbatul a fost transferat la spitalul din Caracal pe 29 august. După încercări disperate ale soției, care încerca să afle care este starea lui de sănătate de la autorități, aceasta a descoperit că un al treilea test covid arată că bărbatul are din nou boala.

După câteva zile de chin, starea lui Valerică Băeat începuse să se îmbunătățească, însă avea probleme grave de respirație iar soția lui încerca să facă rost de un concentrator de oxigen pentru ca acesta să își continue recuperarea acasă sau într-un centru special.

Abia pe 10 septembrie, după alte două teste cu rezultate negative, bărbatul a fost transferat din nou la SJU Slatina, la ATI. Nu putea fi externat din cauza stării de sănătate pe care o avea. Ulterior, acesta urma să fie transferat pe secția de Boli Interne, însă pe 13 septembrie a fost declarat decesul bărbatului.

„Cauza morţii este un şoc septic, o bronhopneumonie bilaterală, post-infecţie cu COVID. El are un istoric care a debutat aici cu două teste negative, după aceea a fost mutat la Scorniceşti, starea generală s-a degradat şi a fost reinternat la noi, s-a şi confirmat la al treilea test patologia COVID, necesita măsuri de Terapie Intensivă. Terapia noastră Intensivă era atunci plină, motiv pentru care a fost transferat la Caracal. Acolo s-a negativat, dar starea generală s-a degradat, motiv pentru care a fost retrimis către noi. Când s-au eliberat locurile la Terapie şi s-a negativat, l-am primit. Din păcate evoluţia a fost nefavorabilă. El era negativ COVID, dar cauza decesului este o bronhopneumonie şi şocul septic, care s-au confirmat astăzi la examenul necroptic”, a declarat directorul medical al Spitalului, doctorul Radu Ene.

„E o bronhopneumonie care a dus la şoc septic, din păcate. Imunosupresia dată de COVID… De fapt lumea nu înţelege că nu te ucide virusul, te ucide infecţia supraadăugată, şi din păcate dânsul a făcut o pneumonie supraadăugată. Că virusul în sine doar produce imunosupresie. Eu înţeleg familia, un om de 51 ani…”, a mai explicat acesta.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-15

In legatura cu acest articol...

Ce a descoperit un bărbat din Malaezia în propriul telefon, după ce-l pierduse o zi

Un fost fotbalist de 37 de ani s-a aruncat de la etajul 7. MOTIVUL pentru care s-a SINUCIS

BANI în plus pentru profesori: ”Profesorii sunt în LINIA ÎNTÂI, la fel ca și medicii”

Sorin Cârțu și-a povestit experiența cu CORONAVIRUSUL

ALERTĂ. Șapte ELEVI au fost confirmați cu COVID după prima zi de ȘCOALĂ

Concluzia unui epidemiolog: În ce spații CREȘTE riscul de infectare cu COVID-19




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE