2024-04-25 13:19

STUDIU. Testul PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19

 |  21:36
STUDIU. Testul PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19

Un test PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19, susțin specialiștii unui centru medical din România, după ce au analizat peste 50.000 de teste.

Reprezentanţii centrului medical afirmă că noua variantă Delta a SARS CoV-2 este detectată numai după apariţia simptomelor şi nu înainte, aşa cum se întâmpla cu variantele anterioare. Astfel, un test PCR negativ nu exclude infecţia cu nouk coronavirus.

"Analizând peste 50.000 de probe de tip RT-PCR dorim sa facem mai multe precizări. Spre deosebire de variantele anterioare SARS CoV-2, varianta Delta poate fi detectabila prin metoda RT-PCR după momentul apariției simptomelor. In conformitate cu recomandările CDC, diagnosticarea infecției SARS CoV-2 se recomanda a fi efectuată cumulând rezultatul testului RT-PCR cu simptomatologia și istoricul pacientului. Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, in prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMA fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore", se arată într-un comunicat emis de OK Medical.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE