2024-04-20 00:27

Suedia și Letonia SUSPENDĂ și ele utilizarea vaccinului AstraZeneca. Românii își anulează programările!

 |  11:47
Suedia și Letonia SUSPENDĂ și ele utilizarea vaccinului AstraZeneca. Românii își anulează programările!

Încă două ţări au suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, iar la noi oamenii se tem de serul britanic anti-COVID şi îşi anulează programările.

Marţi, agențiile de sănătate din Suedia și Letonia au anunțat că suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca, ca o măsură de precauție.

Autoritatea letonă a precizat că este o "suspendare temporară", de până la două săptămâni.

Luni, Germania, Franța și Italia au anunțat că vor înceta şi ele imunizarea ce serul AstraZeneca, după ce mai multe țări au raportat posibile efecte secundare grave.

Decizia este "o măsură de precauție suplimentară", timp în care vaccinul este examinat și nu se leagă de utilizarea acestuia în Letonia, potrivit Antena 3.

În România, peste 10.000 de oameni şi-au anulat programările pentru imunizarea cu AstraZeneca în doar 48 de ore, iar decizia autorităţilor e să continue vaccinarea.

România continuă vaccinarea cu serul AstraZeneca

România va continua vaccinarea cu AstraZeneca, deşi 15 state au decis să suspende vaccinarea populaţiei cu serul dezvoltat de compania britanică din cauza reacţiilor adverse. 

Decizia de la noi a fost luată într-o şedinţă extraordinară la care au participat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, reprezentanţi ai Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, ai Institutului Naţional de Sănătate Publică şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

După ce Italia a anunţat că suspendă temporar vaccinarea cu lotul ABV5811 AstraZeneca, la câteva ora mai târziu, Germania anunţă că suspendă şi ea vaccinarea cu toate serurile de la AstraZeneca. 

Lotul incriminat de Italia acum a ajuns şi la noi, dar autorităţile de la noi nu au luat încă nicio decizie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE