2020-11-30 10:22

STUDIU. Transmiterea noului coronavirus între copii, sau de la copii la adulți, puțin probabilă

 |  10:31
STUDIU. Transmiterea noului coronavirus între copii, sau de la copii la adulți, puțin probabilă

Un studiu al Centrului de sănătate pentru Cercetarea şi Supravegherea Imunizării (HCIRS) din New South Wales arată că este puţin probabil ca noul coronavirus să fie transmis de copii, scrie „The Guardian”, citat de News.ro.

Studiul a fost prezentat duminică, în Australia, unde prim-ministrul Scott Morrison intenţionează să redeschidă şcolile în ciuda protestelor profesorilor.

Acest nou raport, citat de şeful serviciilor medicale australiene, arată că este puţin probabil ca minorii să transmită Covid-19 între ei sau adulţilor.

Pentru realizarea studiului, a fost examinată transmiterea coronavirusului în şcolile din New South Wales şi centrele de îngrijire a copiilor, în perioada martie - aprilie.

Examinând 18 cazuri de Covid-19 (nouă studenţi şi nouă angajaţi) din 15 şcoli, rezultatele preliminare ale raportului au arătat că doar un elev de şcoală primară şi unul de liceu „este posibil să fi contractat Covid-19 de la cazurile existente în şcolile lor”.

„Niciun profesor şi niciun membru al echipelor nu au contractat Covid-19 de la cazurile iniţiale din şcoli”, se mai arată în raport.

Rata scăzută de transmitere a fost înregistrată chiar dacă 735 de elevi şi 128 de membri ai personalului şcolilor au fost „contacte apropiate” ale celor 18 cazuri.

Rezultatele studiului „sunt preliminare”. „Cu toate astea, ele sugerează că răspândirea de Covid-19 în şcolile din NSW a fost foarte limitată”. 

Raportul, condus de profesorul Kristine Macartney, director HCIRS, arată că „trebuie remarcat faptul că jumătate dintre cazurile iniţiale care au apărut în şcoli au fost înregistrate la nivelul personalului”.

Guvernul NSW a subliniat că deşi copiii cu vârstă şcolară reprezintă 16% din populaţia statului, doar 1,7% dintre cazurile de Covid-19 au fost înregistrate la această grupă de vârstă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE